Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2024, 07:38

BLISKOISTOČNI SUKOB: Propao Hamasov predlog o prekidu vatre; Netanijahu najavljuje pohod na Rafu

Rat Izraela i Hamasa – 125. dan. IDF su likvidirale na desetine pripadnika Hamasa u Kan Junisu, otkrile oružje koje su koristili borci organizacije i tunele u kojima su boravili lideri grupe. Sa druge strane, u intezivnim izraelskim udarima na stambena naselja u gradu Gazi stradalo je najmanje petoro civila, dok ih je na desetine povređeno. Hamas je predložio primirje u tri faze u trajanju od 135 dana koje bi se finaliziralo sporazumom o okončanju rata. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio predlog i najavio borbu do "apsolutne pobede" koja podrazumeva eliminasanje Hamasa i demilitarizovani Pojas Gaze. U američkom napadu dronom u Bagdadu ubijen jedan od lidera Kataib Hezbolaha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Propao Hamasov prijedlog o prekidu vatre

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2024

IDF su likvidirale na desetine pripadnika Hamasa u Kan Јunisu, otkrile oružje koje su koristili borci organizacije i tunele u kojima su boravili lideri grupe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.