Autobusom na  doček

Izvor: Blic, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobusom na doček

Četiri vanredne noćne autobuske linije, pored redovnih, voziće Novosađane u novogodišnjoj noći. Tri vanredne linije voziće iz i u centar grada, dok će ćetvrta spajati Železničku stanicu, centar i Liman. U centru će biti manje mesta za parkiranje zbog zatvaranja ulica, a taksisti će voziti po duplo većoj ceni.

Autobusi će u ponedeljak voziti po redu vožnje za radni dan, a od ponoći, iz centra će na dodatnim linijama kretati autobusi za Klisu, Novo naselje, Detelinaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Petrovaradin. Pola sata posle ponoći krenuće i linija „noćne četvorke" od Železničke stanice preko centra do Limana 4, sa kog je povratak 45 minuta posle ponoći. Uz nove polaske, u novogodišnjoj noći odvijaće se i uobičajeni noćni prevoz.

Duško Savić, pomoćnik direktora GSP-a rekao je da će za sve noćne polaske važiti pokazne karte, dok će cena prevoza biti uobičajena, odnosno 29 dinara za gradsku vožnju. Prvog i drugog dana 2008. godine na linijama gradskog i prigradskog prevoza važiće nedeljni red vožnje, dok će se u četvrtak i petak, saobraćaj odvijati po redu vožnje za radni dan.

U „Parking servisu" apelovali su na građane da koriste gradski prevoz za dolazak u centar kako bi se izbegle nepotrebne gužve na ulicama i parkinzima. Pešačka zona će biti proširena, pa će i broj mesta za parkiranje u centru biti manji. Od ponedeljka u 14 sati do četiri sata ujutro prvog januara za saobraćaj će biti zatvorene Miletićeva, Njegoševa i ulica Modene osim za vozila stručnih službi. Sve automobile koji se u tim ulicama zateknu posle 14 sati odneće „pauk".

- Apelujemo na građane da u centar ne dolaze kolima već da maksimalno koriste javni prevoz. Oni koji ne mogu da se odreknu automobila, neka se parkiraju u široj okolini centra, jer tako imaju šanse da nađu slobodno parking mesto. „Parking servis" neće naplaćivati parking posle 20 sati 31. decembra, ali će dežurati pauk služba i uklanjati nepropisno parkirana vozila - opominje Radovan Jeknić, portparol „Parking servisa".

Taksisti po duploj tarifi

Novosadski taksisti će, kao i prethodnih godina, povećati cene vožnje za doček Nove godine. Od 31. decembra u 18 sati pređeni kilometar taksisti će računati po dvostruko većoj ceni, odnosno od 54 do 60 dinara. Cene starta se neće menjati, a duplo skuplja vožnja od uobičajene biće na snazi do šest sati 2. januara.

Parkirališta u širem centru

Lokacija

parking mesta

Trg galerija

64 u ograđenom prostoru i 47 van rampe

„Erste" banka, Narodnih heroja

100

Ispred pošte, Narodnih heroja

26

Železnička

93

„Spens 1", kod kluba „Amnezija"

158

„Spens 2", kod pomoćnog terena FK „Vojvodina"

122

Severna tribina stadiona „Karađorđe", ulaz kod „Dorije"

66

Ambulanta „Signal", Trg carice Milice

65

„Baby blue", Trg carice Milice

56

Žitni trg

34

Riblja Pijaca

79

Trg republike, od Žarka Vasiljevića do Kosovske

37

Miloša Bajića, od Keja žrtava racije do Trga republike

59

Žarka Zrenjanina, kod Gimnazije „Isidora Sekulić"

58

Dr Laze Stanojevića, dvorište Skupštine grada

74

Vase Stajića, od Sremske do Pavla Simića

49

Trg Marije Trandafil

80

Ognjena Price, preko puta Futoške pijace

103

Noćni autobuski polasci za Novu godinu

Linija

prvi pol.

poslednji pol.

interval

Centar-Klisa

0.30

3.30

30 minuta

Centar-Novo Naselje

0.30

3.30

30 minuta

Centar-Detelinara

0.30

3.30

30 minuta

Centar-Petrovaradin

0.30

3.30

30 minuta

Žel. stanica-centar-Liman 4

0.30

3.30

30 minuta

Liman 4-centar-Žel. stanica

0.45

3.15

30 minuta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.