Audicije za decu i mlade za dve predstave DKCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 19:46

Audicije za decu i mlade za dve predstave DKCNS

Teatar Dečjeg kulturnog centra u Novom Sadu organizuje audicije za decu i mlade za dve predstave koje će se održati 25. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Za uloge u predstavi "Alisa u zemlji čuda" moći će da konkurišu deca uzrasta od 8 do 13 godina, dok će mladi između 15 i 25 godina moći da se pokažu na audiciji za komad "Hteli su mnogo više".

"Kad sam došao na prvi čas, ja sam se upoznao sa potpuno novim svetom i jako mi se taj svet svideo... našao sam svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvo, svoju glumačku grupu... i preporučio bih svima da dođu jer je taj svet magičan", kaže Luka Gagić.

A trinaestogodišnji Luka Gagić jedan je od onih kojima je svet glume pre nekoliko godina postao blizak i danas uživa u kreiranju predstava. A deca koja prođu audiciju učestvovaće u kreativnom procesu na dve nove predstave.

"Koji će trajati od sad pa do kraja godine i on će obuhvatiti jednu priču koja je vezana za bezbednost mladih i pokušaćemo da na tim radionicama istražimo različite oblike nasilja i sve ono sa čime se mladi suočavaju", kaže Severina Prostran Miletić, Dečji kulturni centar Grada Novog Sada.

Ciklus radionica glume prilika je da deca i mladi rade na razvoju samopouzdanja, govora, pokreta i komunikacijskih veština, što je osnova za bilo koju profesiju u životu.

"Ono što je zapravo deci važno jeste da kroz ove radionice nauče da gledaju jedni druge... jer reč je kratka, ispod nje ne postoji podtekst... to je ono čime se bavimo", kaže Severina Prostran Miletić

"Ja sam zapravo krenula u 3. razredu da se bavim glumom... taj period je prošao kroz zabavu. Kada sam došla, imala sam mnogo manje samopouzdanja, tako da preporučila bih svima da dođu baš zbog nekog napretka. Za mene je gluma beg od realnosti ili u realnost... samo taj ulazak na scenu mora da se zna šta si i ko si... ti na sceni kad si ti postaješ ta osoba", kaže Sara Stefanović.

Iskustva ovih mladih glumaca možda su vas inspirisala da uđete u čarobni svet glume, a ukoliko želite da pokušate, to možete učiniti sutra od 17 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.