Atomski fizičari traže odvajanje od Vinče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2019, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atomski fizičari traže odvajanje od Vinče

Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, piše "Blic".

U podnesku u koji je list imao uvid, oni su tražili administrativno i finansijsko odvajanje Laboratorije od instituta, jer je, kako su zaposleni u LAF-u naveli, naučno-istraživački rad u LAF-u "ugrožen do krajnjih granica".

Zaposleni u LAF-u su, kako se navodi, predložili resornom Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formiranje nove firme - Instituta za kompleksne sisteme Vinča.

"Osnovni cilj koji želimo postići jeste unapređenje naučnog rada u oblasti kompleksnih sistema i dobijanje mogućnosti za realizaciju svih naučnih aktivnosti koje su dosadašnjom organizacijom Instituta blokirane", stoji u objašnjenju ove laboratorije.

Odluka o započinjanju procedure za njeno odvajanje je, kako "Blic" navodi, doneta na petoj sednici Naučnog kolegijuma LAF 3. decembra 2018. godine.

Ukoliko Ministarstvo prosvete odobri osnivanje novog instituta, on će biti orijentisan na teorijski i eksperimentalni naučni rad.

LAF okuplja 10 naučnika u zvanju naučnih savetnika, pet viših naučnih saradnika, 12 naučnih saradnika i 14 naučnika u istraživačkim zvanjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Laboratorija za atomsku fiziku traži odvajanje od Vinče

Izvor: Radio 021, 04.Jan.2019

Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, piše "Blic"...U podnesku u koji je list imao uvid, oni su tražili administrativno i finansijsko odvajanje laboratorije od instituta, jer je,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.