Astronomski kamp od 7. jula na Fruškoj gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 14:26

Astronomski kamp od 7. jula na Fruškoj gori

Astronomski kamp "Letenka" biće održan od 7. do 10. jula na Fruškoj gori, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, ljubitelji astronomije će kroz bogat program i predavanja stručnjaka imati priliku da dokuče mnoga pitanja u vezi sa svemirom.

Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava.

Tokom kampa planirano je noćno posmatranje nebeskih objekata, dok dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << program sadrži razgovore o nauci i dostignućima u istraživanju svemira.

Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa astronomskom opremom, nauče nešto o korišćenju teleskopa, kao i da se izvešte u pravljenju astrofotografije.

"Kako napraviti dobru astrofotografiju? Šta znamo, a šta ne znamo o Tunguskoj eksploziji? Kako će izgledati buduća misija na Mesec? Koji su međuzvezdani objekti posetili Sunčev sistem?", samo su neka od pitanja na koje ce kamp odgovoriti, kaže se u saopštenju.

Letnji kamp "Letenka" organizovaće Astronomska društva "Novi Sad", "Lira" i "Kosmos", uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i medicinu sporta, kao i podršku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.