Apel građanima da savesno koriste kontejnere i odlažu otpad na predviđena mesta (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 14:01

Apel građanima da savesno koriste kontejnere i odlažu otpad na predviđena mesta (AUDIO)

Mnogi sugrađani se žale na podzemne kontejnere u gradu. Da nisu mnogo praktični, da ih ima mnogo urušenih, pokidani poklopci, mnogo je smeća oko njih. 

Da li po tome možemo da zaključimo da su klasični kontejneri praktičniji ili ne, saznajemo za RNS od portparolke JKP Čistoća Novi Sad Danijele Jankov.

Ne bi se reklo da su u velikoj meri praktičniji, zapravo podzemni kontejner ima daleko veću praktičnu upotrebu i ako se pravilno koristi, može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << primi sadržaj tri nadzemna kontejnera, mnogo ređe se javljaju požari i sprečava se stvaranje komunalnog nereda. Svakodnevno pratimo stanje na svakom kontejnerskom mestu i uskoro se očekuje opsežna popravka i zamena ove vrste kontejnera koje nije moguće popraviti. Sve više je malih divljih deponija i apelujemo na sugrađane da budu savesniji i krupni otpad ne odlažu pored kontejnera već odnesu na gradsku deponiju ili iznajme kontejner od 6 kubnih metara koji će zadovoljiti potrebe kako pojedinca tako i stambene zajednice, pojašnjava Jankov.

Detaljnije u audio prilogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.