Antić: Očekujem smanjenje cene goriva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Očekujem smanjenje cene goriva

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da u narednih nekoliko dana očekuje određeno smanjenje cene goriva.

"Postoji metodologija po kojoj naftne kompanije obračunavaju svoju cenu goriva. Uzimajući u obzir da je danas cena sirove nafte nešto ispod 46 dolara po barelu, ja očekujem, u narednih nekoliko dana, određenu korekciju cene goriva u interesu građana i kupaca", rekao je Antić odgovarajući na pitanje da li se može očekivati pad cene goriva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Nikad nisam čuo od Tončeva reč o napuštanju SPS-a

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić kaže da nikada nije čuo od člana Predsedništva te stranke Novice Tončeva nijednu reč o napuštanju SPS-a, te dodao da u to ne veruje.

"Svaka partija ima unutarpartijski život i unutarpartijski dijalog, ali nikada nisam čuo od Tončeva nijednu reč o napuštanju SPS-a, tako da ja u to ne verujem", rekao Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da je u nedelju, kada su socijalisti održali sednice Glavnog odbora i Predsedništva, video Tončeva na sastancima i ponovio da nije čuo nijedan njegov komentar "koji bi išao u pravcu spekulacija o njegovom napuštanju stranke".

Upitan da li tačno da je Tončev izašao u nedelju sa sednice Glavnog odbora, Antić je rekao da sednice partijskih organa traju i po nekoliko sati, te da nije neuobičajeno da neko izađe i vrati se na sednicu.

Antić je dodao da je SPS u nedelju definisala određena kadrovska rešenja i predloge stranke za novi sastav vlade.

"U narednih nekoliko dana, pretpostavljam, biće dodatnih razgovora sa mandatarkom Anom Brnabić i to će biti deo tih konsultacija oko konačnog predloga sa kojim će se izaći pred Skupštinu Srbije", rekao je Antić.

Očekujem pozitivnu ocenu MMF-a

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da su rezultati iz te oblasti koje će biti predstavljeni Misiji MMF-a dobri, u skladu sa planom finansijske konsolidacije, i da očekuje pozitivnu ocenu.

"Očekujem pozitivnu ocenu onoga što smo radili u prethodnom periodu, odnosno, ne očekujem negativnu ocenu MMF-a", rekao je Antić odgovarajući na pitanje novinara.

Antić je dodao da su nadležni naporno radili i dobro se spremili da predstave rezultate Misiji MMF-a sa kojom bi trebalo da se sastanu 30. juna.

Velika prednost u energetskom sektoru je to što je i u procesu restrukturiranja EPS-a, Srbija gasa, a od skora i Resavice, partner upravo Svetska banka, rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dobro smo se spremili da predstavimo MMF-u"

Izvor: B92, 21.Jun.2017

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su rezultati iz te oblasti koje će biti predstavljeni Misiji MMF-a dobri...On je istakao da su rezultati u skladu sa planom finansijske konsolidacije, i da očekuje pozitivnu ocenu...“Očekujem pozitivnu ocenu onoga što smo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.