Anketa projekta EkOtisak, kako se naše navike reflektuju na ugljenični otisak (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 15:17

Anketa projekta EkOtisak, kako se naše navike reflektuju na ugljenični otisak (AUDIO)

Kao deo aktivnosti projekta „EkOtisak“, koji realizuje Centar za promociju nauke u Beogradu u saradnji sa novosadskim partnerima – Filozofskim fakultetom, Akademijom umetnosti i organizacijom Zeleni Sad – jeste anketa o našim svakodnevnim navikama i kako se one reflektuju na ugljenični otisak, kao svojevrsni trag koji svako od nas ostavlja na planetu i time utiče na ubrzanje klimatskih promena.

O rezultatima ankete razgovarali smo za Radio Novi Sad sa Ilijom Milovanovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

U našoj anketi, pitanja su bila grupisana u četiri klastera, ona koja se odnose na domaćinstvo, na odeću to jest korišćenje prirodnih i veštačkih materijala, transport i pitanja koja se odnose na upotrebu hrane, kaže Milovanović.

Da li smo kao građani svesni da svojim ponašanjem utičemo na ubrzane klimatske promene i na kom nivou  nam je ekološka svest, saznajemo iz audio priloga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.