Amfilohije: Litije će biti obnovljene ako se nastavi bezakonje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 12:08

Amfilohije: Litije će biti obnovljene ako se nastavi bezakonje

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je da litije za odbranu svetinja u Crnoj Gori nisu bile ni njegove ni vladike Joanikija, niti bilo koga drugoga, već litije Svetog Vasilija.

"To su bile litije Svetog Vasilija. Ako bude obnove litija, a biće ih ukoliko se bezakonje ne ukloni, narod će se ponovo pobuniti", rekao je mitropolit za portal Sputnjik.

Narod će se ponovo probudi, kazao je mitropolit.

"U kontaktu smo sa državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavnicima i nadam se da će kod njih preovladati shvatanje da je doneti zakon ( o slobodi veroispovesti) upravo bezakonje, zakon koji razara duh bratoljublja i bogoljublja u Crnoj Gori", rekao je mitropolit.

Uveren je, ističe, će vlasti u Crnoj Gori shvatiti da ne mogu tim putem da grade budućnost zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohije: Litije će biti obnovljene ako se nastavi bezakon

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2020

BEOGRAD - Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da litije za odbranu svetinja u Crnoj Gori nisu bile ni njegove ni vladike Joanikija, niti bilo koga drugoga, već litije Svetog Vasilija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.