Ambrozija zadaje muke astmatičarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2011, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambrozija zadaje muke astmatičarima

NOVI SAD -

Nakon prošlonedeljne priče o nepokošenoj ambroziji na Telepu, građani tog novosadskog naselja i dalje su nezadovoljni. Naime ambrozije jeste pokošena, ali samo u delu naselja. Ugao Somborske i Dalmatinske ulice i dalje je zarastao tom alergenom biljkom.

Velimir Matić, stanovnik tog dela Novog Sada za Radio-televiziju Vojvodine kaže da već mesec i po dana pokušava da dobije nekog od nadležnih i da prijavi postojanje ambrozije na javnoj površini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ja sam astmatičar i koristim više različitih pumpica. Komšija ima unuku koja je takođe alergična na ambroziju, a postoji još mnogo ljudi koji ni ne znaju da su alergični. Zvao sam sve nadležne institucije, al izgleda da niko nikog ne interesuje", ističe Matić

Vlasnici privatnih parcela i građevinskog zemljišta obavezni su da sami uklone ambroziju sa svojih poseda, ukoliko to ne učine građani mogu da ih prijave komunalnoj inspekciji.

Neposredno nakon odlaska naše ekipe, ponovo su nas zvali stanovnici Dalmatinske i Somborske ulice, kako bi nas obavestili da su radnici Zelenila došli da pokose ambroziju, po nalogu Zavoda za izgradnju grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.