Alisa Marić u Novom Sadu i Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alisa Marić u Novom Sadu i Futogu

NOVI SAD, FUTOG -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Predrag Svilar sastali su se danas u Gradskoj kući sa ministarkom sporta i omladine u Vladi Srbije Alisom Marić, povodom posete Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu gde je, u okviru programa uvođenja sporta u škole, otvorila "čas sporta".

Marić je istakla da je jedan od prioriteta ministarstva razvoj školskog sporta i da je u tom cilju u decembru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine pokrenut pomenuti program uvođenja sporta u škole.

"Više od 25 škola u Srbiji je već uvelo 'čas sporta', a taj program je namenjen deci od prvog do četvrftog razreda i potpuno je besplatan", rekla je Marićeva, dodajući da je cilj programa da se deca podstaknu na bavljenje sportom i da usvoje sportske vrednosti, među kojima fer-plej i toleranciju u sportu.

Ministarka je istakla da je jako zadovoljna što je akcija naišla na dobar odjek kod roditelja i da se sve više škola širom Srbije uključuje u taj program koji finansira resorno ministarstvo, a koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, dok je za operativni deo zadužen Savez za školski sport.

Vučević je istakao da se nastavlja izuzetno dobra saradnja Grada Novog Sada sa Ministarstvom za sport i omladinu, naglasivši da je za pohvalu sve ono što to ministarstvo radi na razvoju školskog sporta.

"Dve osnovne škole, 'Đorđe Natošević' u Novom Sadu i 'Miroslav Antić' u Futogu, u prilici su da se uključe u taj dobar projekat, a veoma bitna stvar je da će kroz projekat biti angažovani i svršeni studenti Fakulteta za fizičku kulturu. Time će ti mladi ljudi dobiti priliku da se uključe u profesionalan rad", rekao je Vučević, dodajući da će Novi Sad sa zadovoljstvom pomoći realizaciju tog programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozač ministarke sporta oborio banderu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2013

NOVI SAD, BEOGRAD -..Vozač ministarke za sport i omladinu Alise Marić automobilom je danas oko podneva, oborio jednu od bandera na trgu Slobode, nezvanično saznaje Radio-televizija Vojvodine. Iz Republičkog ministarstva omladine i sporta najavili prekršajni postupak protiv vozača...Očevici ovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Održan prvi javni čas sporta u osnovnoj školi u Futogu

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2013

Prvi javni čas u okviru projekta "Besplatno sport u škole" održan je danas u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.