Izvor: Magyar Szó, 08.Jun.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ne treba migrantima, ostaće deci

Grad Sombor će uskoro biti bogatiji za još jedan multifunkcionalni objekat. U naselju Šikara, u neposrednoj blizini popularnog izletišta se gradi prizemna zgrada na 550 kvadratnih metara. Investicija od 200 hiljada evra je prvenstveno zamišljena kao objekat koji bi služio prihvatu i snabdevanju migranata, ali ako balkanska ruta i dalje ostane zatvorena, zgrada će dobiti drugačiju funkciju.

Osnovanje prihvatnog centra je finansirala nemačka humanitarna organizacija HELP. Zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << se nalazi na nekadašnjem vojnom strelištu gde su porušeni objekti koje je koristila vojska. Paviljon izgrađen na njihovom mestu je urađen prema najvišim evropskim građevinskim standardima. Zidovi su građeni od blokova debljine 16 centimetara, a pored toga postavljena je i izolacija od 8 centimetara. Navodno će ova zgrada biti objekat koji najviše štedi energiju u gradu. Zgrada je snabdevena sa potpunom izolacijom protiv vlage i vatre. Trenutno se izvode unutrašnji radovi, postavlja se pod i grade se kupatila. Sa krečenjem fasade će se izgradnja završiti, a nakon toga sledi nabavka nameštaja.

Zgrada je u vlasništvu grada. Ukoliko migranti izostanu, prema jednoj ideji, zgrada će biti dom za penzionere, a prema drugoj bi se koristila u obrazovne svrhe, a leti bi mogao ugostiti i kamp za učenike.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.