Akcija davanja krvi u centru Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 11:47

Akcija davanja krvi u centru Novog Sada

Danas će se u centru Novog Sada prikupljati krv u transfuziomobilu na Trgu slobode u terminu od od 16-19h

Krv mogu da daju sve zdrave osobe muškog i ženskog pola od 18 do 65 godina ukoliko zadovolje medicinske uslove i kriterijume nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda, koji se obavlja u sklopu davanja krvi. Svako ko se dobro oseća i smatra da je zdrav može biti potencijalni davalac krvi. Jednim davanjem krvi spasavate 3 života.

Osobe koje su vakcinisane protiv virusa Covid 19 mogu da daju krv odmah ukoliko su primili Fajzer ili kinesku vakcinu. Ukoliko su primili Sputnjik V ili AstraZeneka svoj dolazak na akciju krvi treba da odlože na 2 nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikupljanje krvi danas u centru Novog Sada

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2021

Transfuziomobil će biti parkiran danas, 22. juna na Trgu slobode.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.