Akcija Šta treniraš u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Šta treniraš" u Vrbasu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Vrbas i prisustvovao prvoj ovogodišnjoj akciji "Šta treniraš", koja pod pokroviteljstvom ministarstva i Sportskog saveza traje već sedam godina.

"Ova akcija je jedna je od najlepših promocija sporta i zdravog načina života. U vremenu brzog načina života i savremenih tehnologija, deca se sve manje bave fizičkom aktivnošću i imamo vrlo ozbiljne i upozoravajuće podatke o procentu gojaznosti i deformiteta. Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toga sport treba popularizovati i učiniti ga dostupnim svima", rekao je Udovičić posle akcije u kojoj je učestvovalo oko 2.000 mališana.

On je istakao da je to jedan od prioriteta kojim se ministarstvo bavi sistemski, a pre svega novim Zakonom o sportu koji se u velikoj meri bavi decom.

Udovičić je rekao da ovakvim akcijama motivišemo decu da se bave sportom, širimo bazu i naglasio da sport decu uči pravim vrednostima i dobrim navikama.

Akcija "Šta treniraš" predstavlja Sajam sporta u malom, kroz nju je prošao veliki broj školske omladine, članova klubova i već formiranih sportista, njih oko 46.000, a posećeno je ukupno 29 gradova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić u Vrbasu prisustvovao akciji "Šta treniraš"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2016

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Vrbas i prisustvovao prvoj ovogodišnjioj akciji "Šta treniraš", koja pod pokroviteljstvom ministarstva i Sportskog saveza traje već sedam godina...- Ova akcija je jedna je od najlepših promocija sporta i zdravog načina života. U vremenu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.