Akademac: Zašto (ne) idem u pozorište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademac: "Zašto (ne) idem u pozorište"

Na prvom programu Radio televizije Vojvodine u subotu 5. decembra biće emitovana nova emisija iz serijala "Akademac" u kojoj će studenti i studentkinje razgovarati o pozorištu. Emisija počinje u 12.08 časova.

Pozorište je sinonim za kreativnost, umetnost i kritički stav prema društvu uopšte. Mladost takođe, po nekom pravilu, prepoznaje u svojoj biti i kreativnost i umetnost . O kritičkom stavu da i ne govorimo. Ipak, generalno gledano, mladi pozorišta posećuju retko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Gost u studiju biće upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević koji će sa studentima razgovarati o tome zašto (ni) je uspela akcija popularisanja umetnosti putem jeftinih karata u Beogradu, zašto mladi radije odlaze u izlazak nego u pozorište i drugim zanimljivim temama.

Urednica i scenaristkinja emisije - Tamara Burević, reditelj - Manuel Srbin, voditeljka - Tamara Trninić.

Emisija će moći da se pogleda i na media.rtv.rs/akademac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.