Advokatu slomio nos

Izvor: Blic, 31.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatu slomio nos



Lazar Guteša

VRŠAC - Goran Štrbac, član Glavnog odbora DSS i bivši zamenik predsednika opštine Vršac, juče je u Opštinskom sudu u Vršcu, udarcem glavom slomio nos advokatu Lazaru Guteši, inače potpredsedniku Opštinskog odbora DS Vršac. Guteša je, inače, predsednik Upravnog odbora u preduzeću „Investstan" u kojem je Štrbac zamenik direktora.


Fizički napad na Gutešu zbio se u hodniku na drugom spratu Opštinskog suda, posle suđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kojem Štrbac traži smanjenje alimentacije koje plaća za maloletnu ćerku, čiji je advokat - Guteša.

- Sud je doneo rešenje, zaključio raspravu, krenuli smo napolje iz sudnice. Izašao sam ispred njega i krenuo hodnikom. Na tri-četiri koraka od vrata predsednice Suda on me je sustigao i sa leđa udario pesnicom u potiljak. U tom momentu sam se šokirao, iznenadio, blokirao... Počeo je da mi se unosi agresivno zapitkujući da li ću da ga tužim, i pritom mi vređao majku. Odmah zatim, snažno me udario glavom u nos. Povukao sam se u sudnicu iz koje sam izašao. Bio sam zbunjen, u šoku, krvario sam iz nosa. Kasnije sam čuo da je on bukvalno strčao niz stepenice i nestao - ispričao je Lazar Guteša.

Po pozivu stigla je i Hitna pomoć, koja je Guteši dala uput za bolnicu. Doktor specijalista za ORL u Zdravstvenom centru „Vršac" konstatovao je kod Guteše tešku telesnu povredu, prelom nosne kosti sa dislokacijom. Za danas mu je zakazana operacija.

Policija je posle uviđaja sa istražnim sudijom Željkom Bosancem saopštila da će protiv Štrpca podneti krivičnu prijavu po službenoj dužnosti.

- Štrbac je podneo tužbu kojom traži smanjenje alimentacije u odnosu na svoju ćerku iz prvog braka, malodobnu Teodoru, čiji sam ja zastunik bio i u ranijim postupcima protiv njega, a u kojima je bio tužen za naplatu dugo godina neplaćane alimentacije. Tužbu je podneo jer, kao, ima manju platu, pa da se alimentacija sa 12.000 smanji na 8.000 dinara. U odgovoru na tužbu napisao sam da njegova primanja nisu takva kakva je naveo - izjavio je Lazar Guteša.

Juče je održana druga rasprava na koju je Štrbac najpre došao sam.

-Od samog početka nastupao je provokativno, posebno tvrdeći da sam u odgovoru na tužbu naveo netačne podatke i da sam kao predsednik Upravnog odbora preduzeća u kojem je zaposlen mogao da proverim njegovu platu. Prokomentarisao sam da ne mogu svoj profesionalni posao da mešam sa javnom funkcijom. Onda je on rekao da lažem, a ja odgovorio da ću ga tužiti ako tu reč ponovi. U tom momentu je ušla njegova advokatica i rasprava je krenula drugim tokom - kaže Guteša i dodaje da je Štrbac saslušan kao stranka i da mu je kroz to saslušanje postavio više pitanja koja su se ticala njegovog materijalnog stanja.



Goran Štrbac: Bosanska glava tvrđa od ličke


Goran Štrbac je u policiji opisao i priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret. Ipak, za novinare je rekao sledeće:

- Politika je u pitanju. Stalno me je napadao bez razloga, zloupotrebio je funkciju advokata moje bivše žene pre dve godine i na sednici Skupštine opštine Vršac javno rekao da nisam nikakav otac i suprug. Tada mi se šef odborničke grupe DS Milorad Đurić izvinio. Juče je u sudu vređao moju decu, a vređao me je i javno u medijima. Na hodniku nije bila nikakva tuča. Imam svog advokata za svedoka, a znam i da se sve snima. Samo smo se jedan drugom uneli u lice, a moja bosanska glava je bila tvrđa od njegove ličke - rekao je Štrbac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.