ATP Vojvodina: Naplata čeka dokumentaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Vojvodina: Naplata čeka dokumentaciju

NOVI SAD -

Privredni sud u Novom Sadu ni danas nije postupio po zahtevu ATP Vojvodina za prinudnu naplatu oko milijardu i po dinara iz gradskog budžeta, iako je zvanično istekao zakonski rok od pet dana do kada je to morao da učini.

Poverioci ATP Vojvodina održali su danas sastanak na kojem su raspravljali o promeni plana reorganizacije preduzeća, a na koji radnici nisu bili pozvani.

Najbrojniji poverioci ATP Vojvodine, njeni bivši radnici koji godinama čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje zaostale plate, zatečeni su ovakvim razvojem događaja.

"Očekivali smo da bude podnet predlog za izvršenje, međutim, očigledno je da od toga nema ništa, a to je dokaz da ne funkcioniše pravo i pravna država, da sudstvo kod nas nije nezavisno kao što se proklamuje. Mislim da je u ovom slučaju politika debelo umešala prste", kaže za RTV predstavnik radnika Ljubomir Lelović.

U ATP Vojvodini navode da su oni još 7. marta podneli sudu zahtev za prinudnu naplatu, ali da je istog dana apelacioni javni tužilac zatražio na uvid spise iz tog predmeta, zbog čega sud još nije doneo odluku.

U tom preduzeću ocenjuju da odugovlačenje nanosi veliku štetu poveriocima i građanima Novog Sada, jer se šteta svakim danom uvećava.

U Privrednom sudu za RTV su naveli da će po zahtevu ATP Vojvodine početi da rade čim im Tužilaštvo prosledi dokumentaciju, kao i da za sada ne znaju kada će se to dogoditi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.