APR: Izdato 30.221 dozvola za izgradnju i izvođenje radova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 16:52

APR: Izdato 30.221 dozvola za izgradnju i izvođenje radova

U Agenciji za privredne registre (APR) je preko sistema eGrađevinskih dozvola prošle godine primljeno 145.500 različitih vrsta zahteva i podnesaka, što je za 19 odsto više nego u 2020. godini, saopštio je APR.

Izdato je ukupno 30.221 dozvola za izgradnju i izvođenje radova od čega 7.725 dozvola za izgradnju novih objekata, 1.372 za dogradnju postojećih, 116 privremenih građevinskih dozvola i 21.008 odobrenja za izvođenje radova.

Više od 3.000 dozvola izdato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju stambenih i stambeno-poslovnih objekata i oko 1.000 dozvola za iste poslove na industrijskim zgradama, skladištima i poslovnim objektima.

Po broju izdatih dozvola za prednjače Novi Sad sa 1.741, Kragujevac sa 1.389 i Pančevo sa 945 izdatih dozvola, dok je od gradskih opština najviše dozvola izdala opština Surčin, ukupno 588.

Sistem eGrađevinskih dozvola koristi više od 5.300 zaposlenih u organima nadležnim za izdavanje dozvola za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju objekata, kao i u drugim institucijama koje učestvuju u tom postupku i koje izdaju neophodne saglasnosti kao što su protivpožarna zaštita, elektrodistribucija, vodovod i slično, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da osim njih, više od 11.000 ljudi ima otvorene korisničke naloge koji su potrebni za podnošenje zahteva elektronskim putem, preko Centralnog informacionog sistema APR-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.