AKTUELNO: U Srbiji još 5.067 zaraženih, 38 osoba preminulo - najviše do sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 07:57

AKTUELNO: U Srbiji još 5.067 zaraženih, 38 osoba preminulo - najviše do sada

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.061 građana, od kojih je 5.067 bilo pozitivno, a preminulo je 38 ljudi, najviše do sada u jednom danu od početka pandemije. Hospitalizovano je 6.329 osoba, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 216 pacijenata. U zemlji je do sada testirano 1.628.709 ljudi. Od početka pandemije registrovano je 126.187 pozitivnih slučaja, a umrlo je 1.237 osoba. Procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smrtnosti je 0,98 odasto, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

15.32 - Arena skoro puna, ostalo desetak praznih mesta

U privremenoj kovid bolnici "Arena" trenutno su na lečenju 484 kovid pacijenta i ostalo je još desetak praznih mesta, kaže glavni koordinator "Arene" dr Predrag Bogdanović.

On je za Tanjug rekao da su otpusti u toku, da se dnevno otpusti 30 do 50 bolesnika, kao i da su zdravstveni radnici u toj privremenoj bolnici imali besanu noć jer je na lečenje primljeno 60 bolesnika, a poslednja 24 sata 80 pacijenata.

15.17 - U Užicu proglašena vanredna situacija zbog širenja kovida-19

U Užicu je danas, na predlog Gradskog štaba, proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja obolelih od kovida-19.

Kako je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla za Tanjug, proglašenje vanredne situacije usledilo je pre svega zbog sve većeg broja hospitalizovanih kovid pacijenata u užičkoj bolnici.

14.41 - U Gerontološkom centru Niš zaražena jedna korisnica

U Gerontološkom centru Niš, u kojem je u prvom talasu epidemije korona virus odneo 51 život, a direktor je uhapšen jer nije preduzeo potrebne mere, kod jedne korisnice doma registrovano je prisustvo covid 19.

14.24 - Bor: Još 17 pozitivnih, aktivnih slučajeva 506

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru, u Boru je registrovano još 17 pozitivnih na virus korona, četiri osobe su izlečene, a trenutno je na području tog grada ukupno 506 osoba pozitivnih na virus korona, rečeno je na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije.

13.56 - Novi Sad: U kovid ambulanti pregledano više od 2.000 pacijenata

Tokom proteklog vikenda u kovid ambulanti u Novom Sadu, pregledano je više od 2.000 pacijenata, potvrđeno je RTS-u u Domu zdravlja "Novi Sad".

13.49 - Od sutra više od 1.600 autobusa na ulicama Beograda,pojačana kontrola

Od sutra će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa  1.641.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, posle sednice gradskog Kriznog štaba, rekao je da je dogovoreno da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta gde su najveće gužve i apelovao je na sugrađane da što manje koriste javni prevoz.

13.38 - Zlatiborski okrug: Za 24 sata novih 88 pozitivnih na virus

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, za 24 časa na području Zlatiborskog okruga registrovano je još 88 zaraženih virusom korona.

12.13 - U kovid ambulantama u Beogradu 3.678 pregleda

U kovid ambulantama u Beogradu pregledano je tokom jučerašnjeg dana 3.678 pacijenata koji su imali simptome Kovid-19, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

11.58  - U subotičkoj bolnici 92 kovid pacijenta

"U subotičkoj bolnici trenutno je na lečenju je 92 kovid pacijenta, od toga je osam pacijenata na intenzivnoj nezi, a šest je intubirano", izjavio je u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice u Subotici.

11.38 - Ivanuša: Srbija blizu zatvaranja

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je za N1 da se plaši da je Srbija relativno blizu zatvaranja zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, ali da misli da "taj dan još nije danas", uz napomenu da, ako bi 95 posto građana koristilo maske, država ne bi nikad došla u situaciju da zaustavi život.

11.35 - U KCV 320 kovid pozitivnih pacijenata, u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 29

"U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 320 kovid pozitivnih pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 29", izjavila je u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

10.33 - U Vojvodini tokom vikenda registrovano 2.117 pozitivnih

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, tokom prethodnog vikenda u pokrajini je registrovano 2.117 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Najveći broj novozaraženih registrovano je u Novom Sadu - 677, a iz Instituta upozoravaju da se u svim opštinama registruje visoki nivo obolevanja.

10.21 - Kon: Sigurno je bilo zaražavanja

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da nikome nije padalo na pamet da zabrani sahranu patrijarha Irineja, da se tražilo poštovanje mera, ali da je na televiziji gledao da je bilo slučajeva njihovog nepoštovanja i da je sigurno da je došlo do zaražavanja, "što će se videti za nedelju dana".

10.14 - Valjevo: Još 107 novozaraženih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u tom gradu registrovano je za 24 sata još 107 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a od ukupnog broja zaraženih od početka epidemije 3.127, samo od 8. oktobra je registrovano 1.933.

10.01 - Janković: Najveća briga zaražavanje zdravstvenih radnika

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković kaže da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je važno da se učini sve što je u našoj moći da se ograniči porast broja zaraženih.

09.05 - Sve više hospitalizovanih u užičkoj bolnici,15 na intezivnoj 

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 47 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, 15 je na intezivnoj nezi, od kojih je osmoro na respiratoru, saopštio je Zdravstveni centar Užice.

08.53 - Onlajn nastava u Paraćinu

Učenici osnovnih i srednjih škola u Paraćinu, gde je pre 10 dana uvedena vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, danas prelaze na onlajn nastavu, a Dom zdravlja dnevno ima više od 120 pregleda.

08.40 - U Areni čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Medicinski koordinator privremene bolnice u Beogradskoj Areni Predrag Bogdanović kaže da se u Areni, u kojoj je trenutno 485 pacijenata, leče čitave porodice sa obostranim upalama pluća i da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna.

Sutra će biti mesec dana od kada je Beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica, a Bogdanović za RTS kaže da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.

08.14 - Čačak: Plava hala u Atenici ponovo kovid bolnica

U čačanskoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 204 pacijenata pozitivnih i sumnjivih na kovid-19, što je najveći broj od početka epidemije.

08.09 - Epidemiološka situacija u Prokuplju zabrinjavajuća

Direktorka Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju dr Snježana Arsić izjavila je da je epidemijska situacija teška i zabrinjavajuća i da je sve veći broj pozitivnih osoba.

Ukazuje na podatak da je od marta do polovine oktobra bilo 375 pozitivnih pacijenata, a da se u poslednjih mesec dana taj broj udvostručio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.