AKTUELNO: U Srbiji 89 novozaraženih, 7 preminulih od korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 07:50

AKTUELNO: U Srbiji 89 novozaraženih, 7 preminulih od korona virusa

U Srbiji je u poslednja 24 sata 89 novozaražnih od ukupno 8.327 testiranih. Od posledica korona virusa preminulo 7 osoba, a na respiratorima se nalazi 15 obolelih.

Mikrobiolog i naučnik sa Instituta "Vorvik" Branko Rihtman očekuje da će delta soj koronavirusa(indijski soj) uskoro stići I u Srbiju, što bi moglo da poveća broj zaraženih.

"Dolazak delta soja u Srbiju i zemlje regiona je pitanje vremena, kao i skok broja zaraženih. Treba znati da se delta soj širi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 50 odsto brže nego britanski, tako da sve te stvari idu u prilog tome da će broj zaraženih da poraste", upozorva Rihtman.

18.34 - U Jablaničkom okrugu jedan novozaraženi

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovan je samo jedan novi slučaj zaraze virusom korona, a u pitanju je osoba iz opštine Vlasotince.

15.35 - Najviše novozaraženih u Beogradu - 18, ostali gradovi jednocifreni

Najviše novozaraženih registrovano je u Beogradu - 18, dok ostali gradovi beleže jednocifrene brojeve. Tako je u Čačku devet novoobolelih, u Smederevu je registrovano šest, a u Raškoj pet novih slučajeva korona virusa.

13.16 - 4 zaražena kovidom u domovima i ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji na današnji dan potvrđeno je prisustvo kovid-19 kod tri korisnika i jednog zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

12.31 - Revakcinacija privrednika BiH i Makedonije u BGD i Nišu

Na Beogradskom sajmu i u niškoj hali Čair danas se revakcinišu privrednici iz regiona Zapadnog Balkana koji su prvu dozu Astra zeneka vakcine primili na tim mestima u Srbiji u martu.

12.14 - U Srbiju stigla donacija više od 50.000 vakcina iz Rumunije

Institut za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" danas je preuzeo 50.400 vakcina AstraZeneka, koje je Srbiji donirala Rumunija, saopštila je Misija EU u Beogradu.

11.16 - U Novom Sadu 23 kovid pacijenta u bolnicama

Od kovid-19 u novosadskim bolnicama leče se 23 osobe, a na respiratorima je četvoro bolesnika.

09.19 - Četvrti dan zaredom bez novozaraženih u srpskim sredinama

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji četvrti dan zaredom nije bilo novozaraženih korona virusom, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

09.00 - Druga doza vakcine na Beogradskom sajmu za strane državljane

Strani državljani koji su krajem marta primili prvu dozu vakcine u Srbiji, ovoga vikenda dolaze po drugu dozu. Tačno u 8 časova na Beogradskom sajmu počela je vakcinacija u halama 3 i 11, a završava se u 17 časova. Produženo radno vreme će biti samo tokom vikenda.Veliki su redovi, a građani koji su došli da prime vakcinu protiv kornavirusa kažu da su uglavnom iz BiH, Severne Makedonije, Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UŽIVO Danas 89; Da li je virus procureo iz laboratorije?

Izvor: B92, 19.Jun.2021

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 u Srbiji je registrovano 89 novozaraženih osoba...Preminulo je sedam osoba, a hospitalizovan je 381 pacijent. Na respiratoru se nalazi 19 osoba...Od početka pandemije u Srbiji su registrovane 715.604 osobe zaražene koronavirusom među 4.321.518 testiranih....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.