AKTUELNO: U Srbiji 411 novozaraženih, testirano 9.560, preminulo devet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 06:45

AKTUELNO: U Srbiji 411 novozaraženih, testirano 9.560, preminulo devet

U Srbiji je u poslednja 24 sata, od 9.560 testiranih uzoraka, potvrđeno 411 slučajeva korona virusa. To je manji broj novobolelih nego juče, kada ih je bilo 467. Preminulo je još devet pacijenata, a na respiratorima je 171 obolela osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs. Do 15 sati u Srbiji testirane su ukupno 631.274 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slucaja, a potvrđen je ukupno 24.141 slučaj korona virusa. Od početka epidemije preminule su ukupno 543 osobe. Procenat smrtnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 2,25.

Srbija nastavlja borbu za suzbijanje koronavirusa. Građani moraju u svakom trenutku da se ponašaju kao da svako od njih može da se zarazi ili prenese zarazu drugima, ponovili su nekoliko puta članovi Kriznog štaba.

15.43 - Kisić Tepavčević: Optimistični parametri, očekujemo pad krive

Imamo optimistične parametre, sve manje zahteva za hospitalizacijom, rekla je danas zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević.

"Nalazimo se u prelomnom trenutku, u kojem se očekuje da epidemijska krivulja krene silaznim tokom i upravo sada treba svi da smognu snagu, da se i dalje pridržavaju, više nego ikada, preventivnih mera i da svi zajedno doprinesu što bržem gašenju epidemije", rekla je ona na pres konferenciji Kriznog štaba.

15.40 - Novi Pazar: Hospitalizovano 144, preminula jedna osoba

U regionalnoj kovid bolnici Novi Pazar hospitalizovana su 144 pacijenata, od kojih su tri na respiratoru, a od posledica virusa korona preminula je jedna osoba.

15.34 - Pirot: U toku vikenda smanjen broj pregleda i prijema

U toku vikenda smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti u Pirotu, kao i broj pregleda i prijema u Opštoj bolnici Pirot, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot gde ocenjuju i da je epidemiološka situacija u tom gradu i dalje nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom.

Kako navode, na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot hospitalizovano je osam pacijenata za koje se sumnja da su pozitivni na virus korona, a na lečenju u KC Niš nalazi se pet osoba.

15.29 - U ustanovama socijalne zaštite zaražena 162 korisnika i 94 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 162 korisnika i 94 zaposlena, zaključno sa današnjim danom, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 644, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 242.

14.41 - U Senti osmoro inficiranih virusom Kovid-19

"Infekcija virusom Kovid 19 potvrđena je kod osmoro građana Sente. Reč je o osobama starosti od dvadeset do sedamdeset godina. Šestoro njih pušteno je na kućno lečenje, pošto oni imaju blaže simptome ove bolesti. Dva pacijenta sa težom kliničkom slikom nalaze se na lečenju u Opštoj bolnici u Subotici", izjavio je za RTV član Opštinskog veća Sente zadužen za zdravstvo Čongor Lerinc.

14.28 - U Sremu epidemiološka situacija pod kontrolom

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitorvici karakteriše se kao stabilna i kontrolisana.

U ovonedeljnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji na teritoriji Srema kao i grada Sremske Mitrovice uočeno je da je u protekla tri dana veći broj oporavljenih i slabiji rast pozitivnih, a problema prilikom testiranja nema ističu nadležni.

13.36 - Manje testiranih - 23 pacijenta upućeno u somborsku bolnicu

Manje je testiranih na korona virus, ali broj upućenih prema somborskoj bolnici nije u padu, pokazuju podaci Kovid ambulante u Somboru.

Respiratornu ambulantu somborskog Doma zdravlja za sedam dana posetilo je 45 lica, kojima je bio neophodan pregled pod sumnjom na kovid infekciju, a od njih je 23 pacijenta upućeno u somborsku bolnicu radi daljih pregleda i testiranja.

13.16 - Jablanički okrug: Novozaraženih 38, od čega 36 u Leskovcu

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, od 176 testiranih uzoraka sa teritorije Jablaničkog okruga, 38 je pozitivno na virus korona, od čega u Leskovcu čak 36.

Po jedan novozaraženi registrovan je u Vlasotincu i Medveđi.

13.08 - U Kikindi trenutno 106 osoba zareženo koronom, među obolelima i 13-oro dece

Prema informacijama iz kikindskog Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno 106 aktivnih slučajeva covid 19, a među obolelima je i 13-oro dece. Na kućnom lečenju se trenutno nalazi 79 lica.

Tokom juna i jula, na teritoriji Kikinde registrovano je ukupno 119 novih slučajeva, dok je 138 novoobolelih pacijenata potvrđeno u šest opština Severnobanatskog okruga.

12.40 - U užičkoj bolnici manje pacijenata, ali i dalje teško

Epidemiološka situacija je veoma teška, imamo veliki priliv pacijenata koji dolaze iz regiona, ali za sada uspevamo da funkcionišemo sa kadrom sa kojim raspolažemo, izjavila je danas direktorka Opšte bolnice u Užicu Jelena Raković Radivojević.

Ona je za Tanjug rekla da je u užičkoj bolnici trenutno hospitalizovano 253 pacijenata, od kojih je 150 pozitivnih na kovid-19, dok se na intenzivnoj nezi nalazi 25 pacijenata, od kojih je 18 na nekoj od mehaničkih potpora, odnosno na respiratoru.

11.58 - Gojković: Bez naglog porasta novoobolelih u Vojvodini

U Vojvodini nema naglog, rapidnog porasta novoobolelih, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, dodajući da se taj broj konstantno održava zadnjih pet dana.

Kako je naveo nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, tokom vikenda je u Vojvodini bio ujednačen broj prijema i otpusta iz bolnice.

11.47 - Stevanović: Za 30 odsto manje prvih pregleda

U toku jučerašnjeg dana u Infektivnoj klinici u Beogradu obavljeno je 167 prvih pregleda, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović, koji je dodao da je to za 30 odsto manje nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih, ali da predstavlja i dalje značajan broj za Beograd.

Stevanović je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, naveo i da je 60 pacijenata zahtevalo hospitalizaciju što, precizirao je, takođe znači nešto malo manji procenat, odnosno spušteno je ispod jedne trećine.

11.14 - Najviše zaraženih u Beogradu

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu - 42,81 odsto, uz napomenu da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 sata obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove prosleđeno 54.

U KBC bilo je 30 otpusta, 20 prijema, hospitalizovano ukupno 340 pacijenata. U njihovoj trijažnoj ambulanti je obavljeno 30 pregleda manje nego prethodne nedelje

10.50 - Manji broj javljanja u ambulanti u Kraljevu

Broj javljanja na preglede u ambulanti u Kraljevu je iz dana u dan sve manji, ali je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, izjavio je danas epidemiolog Radovan Čekanac.

"U petak je bilo 99, u subotu 77, sad očekujemo rezultate za juče, ali mislim da se i dalje taj broj smanjuje", rekao je Čekanac Tanjugu.

09.50 - Vranje: Hospitalizovano 178 osoba, 31 pacijent na kiseoniku

Prema poslednjim podacima, od 07.00 sati jutros, u četiri kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 178 pacijenata, od kojih je 31 pacijent na kiseoniku, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

Kod svih pacijenata dijagnostikovana je bronhopneumonija, a laboratorijski potvrđena pozitivna na virus korona su 93 pacijenta.

09.23 - Vrnjačka Banja dočekuje turiste - epidemiološka situacija se popravlja

Epidemiološka situacija utiče na turizam kakav poznajemo, a mnogi ugostiteljski centri su preduzeli mere kako bi sačuvali turiste, ali istovremeno osigurali i zdravstvenu bezbednost.

Zbog epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronavirusa u Vrnjačkoj banji je na snazi odluka opštinskog štaba o proglašenju vanredne situacije.

09.10 - Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini

Trenutna situacija u Novom Sadu ukazuje da je Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini, izjavila je za RTV pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić.

"Još uvek ima veliki broj obolelih, mada taj broj pokazuje neki plato jer su ljudi već shvatili da je potrebno pridržavati se svih mera prevencije", izjavila je dr Bojanić.

08.40 - Niš: epidemiološka kriva u stagnaciji

U niškom Kliničkom centru od koronavirusa leče se pacijenti iz čitave jugoistočne Srbije.

Specijalna bolnica u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom kao kovid bolnica, međutim zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ali ostaje u stanju pripravnosti.

Doktor Nikola Milenković, epidemiolog KC Niš rekao je da je poslednjih sedam dana epidemiološka kriva u stagnaciji i da nema potrebe za otvaranjem kovid bolnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.