AKTUELNO: U Srbiji 2.146 novozaraženih, preminulo 30 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2022, 09:30

AKTUELNO: U Srbiji 2.146 novozaraženih, preminulo 30 osoba

U protekla 24 sata u Srbiji je od posledica virusa korona umrlo 30 osoba, a registrovano je 2.146 novih slučajeva infekcije od 11.470 testiranih uzoraka, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Od posledica korona virusa umrlo je 30 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja. Na respiratorima se trenutno nalaze 103 pacijenta od 1.997 hospitalizovanih

Na bolničkom lečenju je 1.997 pacijenata, od kojih su 103 na respiratoru. Od početka epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1.923.977 osoba je obolelo od korone, a 15.405 pacijenata je umrlo, podaci su Ministarstva zdravlja.

Od početka epidemije urađena su 8.825.623 testa na kovid-19.

Epidemijska situacija nešto je povoljnija, manje je novozaraženih, ali još smo daleko od situacije da se opustimo. Na to nas svakodnevno upozorava visok broj preminulih.

Tim za škole doneo je odluku da će i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici nastavu pohađati neposredno, odnosno po prvom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sednica Kriznog štaba biće održana sledeće nedelje. Navedeno je da će jedna od tema biti ukidanje kovid propusnica.

Zlatiborski okrug: Još 35 zaraženih kovidom

Zlatiborski okrug u poslednja 24 sata beleži 35 novozaraženih kovidom, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Najveći broj novih slučajeva imaju Užice i Prijepolje - po 11. Pet novih slučajeva ima Nova Varoš, Priboj tri, Arilje i Sjenica po dva i Požega jedan.

Od početka epidemije Zlatiborski okrug zabeležio je 73.302 zaraženih kovidom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.