AKTUELNO: U Srbiji 14.519 novoobolelih, preminula 61 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 07:09

AKTUELNO: U Srbiji 14.519 novoobolelih, preminula 61 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 14.519 novih slučaja korona virusa. Testirano je 31.407 osoba. Od posledica infekcije preminula je 61 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 151 pacijent.

Tim za škole danas bi trebalo da doneseodluku o eventualnom produženju raspusta od 12. do 21. februara.

Virus je pokazao veliku sposobnost mutacija i sa omikron sojem teško da može da se kaže da je kraj pandemije. Dok god se ne vakcinišemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostavljamo prostor da virus i dalje mutira, izjavio je za RTS državni sekretar Ministarstva zdravlja, doktor Predrag Sazdanović.

11.34 - Veliki broj obolelih od koronavirusa paralisao rad Doma zdravlja u Bačkoj Palanci

Epidemijska situacija u opštini Bačka Palanka je vanredna, izuzetno veliki broj obolelih od koronavirusa paralisao je rad Doma zdravlja. Obolevaju i zdravstveni radnici, pa se hronični nedostatak medicinskog osoblja odražava i na kvalitet pruženih usluga, izjavila je za RTV epidemiološkinja dr Mirjana Valan.

11.26 - U Subotici se nedeljno vakciniše oko 600 ljudi 

Na Kovid odeljenju Opšte bolnice Subotica trenutno je na lečenju 46 pacijenata, od kojih tri u jedinici intenzivnog lečenja. Prethodnih dana je u toj ustanovi bilo više otpusta nego prijema novih pacijenata, što je svakako delom rezultat i vakcinacije. Uprkos tome vakcinalni punkt u Subotici, zbog manje zainteresovanosti građana, radi smanjenim kapacitetom.

11.04 - U Pčinjskom okrugu na koronu pozitivno 50 odsto testiranih

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirana je 851 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, od kojih je 429 osoba zaraženo korona virusom. Od tog broja, 235 je iz Vranja, saopšteno je na sajtu tog grada.

8.25 - Kon: Na maksimumu smo talasa, ublažavanje narednih nedelja

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se sada nalazimo na maksimumu talasa korona virusa, da se može reći da ćemo postupno iz njega izlaziti i doživeti ublažavanje u narednim nedeljama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.