AKTUELNO: Preminulo još 38 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 2.965 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 06:13

AKTUELNO: Preminulo još 38 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 2.965 osoba

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom 19 izgubilo 38 pacijenata. Potvrđeno je 2.965 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 12.767 testirana uzorka. Na bolničkom lečenju nalaze se 7.809 pacijenta, od kojih je na respiratoru 254.

14.36 - U ustanovama socijalne zaštite i domovima 521 slučaj Kovida

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je kod 231 korisnika i 290 zaposlenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

14.09 - Čačak:Preminule dve osobe, hospitalizovan 151 pacijent

U protekla 24 sata od posledica korona virusa preminula su dva pacijenta iz Čačka, prenosi Glas Zapadne Srbije. U istom periodu na bolničko lečenje u Opštoj bolnici u Čačku primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, a jedan je otpušten na kućno lečenje.

13.40 - U Srbiju stiglo 106.000 doza Fajzerove vakcine

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiju danas stigla redovna isporuka vakcina "Fajzer-Biontek".

12.53 - Novi Pazar: Od korone preminula još dva pacijenta

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, proteklog dana pristigli su rezultati 187 testiranih, od kojih je kod njih 30 potvrđeno prisustvo korona virusa.

12.10 - U Jablaničkom okrugu još 81 osoba ima koronu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovan je 81 novi slučaj zaraze virusom korona.

12.06 - Blagi pad broja obolelih u Subotici, ubrzati imunizaciju

U Severnobačkom okrugu aktivnih slučajeva kovida trenutno je 1652, brojevi su visoki i situacija je nepovoljna ali je bolje nego u decembru mesecu, kada je bilo aktivno oko 3.000 obolelih. Pad broja novoobolelih posledica je imunizacije kaže za RTV epidemiolog Nebojša Bohucki, ispred Zavoda za javno zdravlje Subotice.

11.28 - Interesovanje ne jenjava, Srbija prva po broju revakcinisanih

Srbija je po broju revakcinisanih prva u Evropi, što pokazuje agilnost i rezultat našeg procesa imunizacije, istakao je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

11.08 - Više od 13.000 Zrenjaninaca revakcinisano

U Zrenjaninu, prema poslednjim podacima, aktivna su 1.442 slučaja korone a 92 obolelih je hospitalizovano, od tog broja njih 16 je na respiratoru. Do sada je vakcinisano 34.177 Zrenjaninca, više od 13.000 je i revakcinisano. Iz Zrenjanina poručuju da će se ubrzati proces vakcinacije pa će građani moći da dolaze i bez zakazivanja da prime vakcinu.

11.07 - Tokom vikenda evidentan pad broja novoobolelih u Vojvodini

Juče je u Vojvodini registovano 465 obolelih, najviše u Novom Sadu 141, evidentian je pad broja novoobolelih ali se tokom vikenda i manje ljudi javlja u kovid ambulante, kažu iz sekretarijata za zdravstvo, pa će se realna slika videti tokom radne sedmice.

09.37 - U bolnicama Zlatiborskog okruga za vikend više otpusta

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 399 pacijenata obolelih od kovida-19. Na respiratorima je 14 zaraženih - 12 u Opštoj bolnici u Užicu i dvoje u pribojskoj bolnici.

09.21 - Infektivna klinika i dalje puna, broj prvih pregleda minimalno opao

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević, izjavila je danas da je broj prvih pregleda pacijenata sa sumnjom na korona virus minimalno opao i da je izjednačen broj prijema i otpusta iz bolnica, ali da je Infektivna klinika i dalje puna i da se pacijenti bore za život.

09.05 - Pčinjski okrug: Od 142 uzorka, 57 pozitivnih, iz Vranja 34

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 142 uzorka iz Pčinjskog okruga, 57 je pozitivnih na korona virus.

08.46 - Kon: Kada kažemo da je nešto obavezno, narod to tretira kao predloženo

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da čim dođe do većeg popuštanja mera, odmah dođe do aktiviranja koronavirusa.

"Mene iritira što kada mi kažemo da je nešto obavezno, narod to tretira kao predloženo. Rekli smo da su maske obavezne u kafićima na otvorenom, a to niko ne poštuje", rekao je Kon.

08.37 - Vesić: Beograd šampion vakcinacije

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 530.507 građanki i građana, što iznosi 37,7 odsto punoletnog stanovništva, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

08.28 - Kragujevac: Manje potvrđenih slučajeva kovida, klinička slika teža

U poslednjih sedam dana u respiratornom centru u Kragujevcu je dnevno od 70 do 87 zaraženih kovidom, a donedavno je bilo i po 200 dnevno, ali ne sme biti opuštanja, rekla je jutros za TV K1 doktorka Sanja Kojić.

06.13 - Ponovo rade tržni centri

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22 sata, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara koja je objavljena u Službenom glasniku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiglo još Fajzerovih vakcina; Mere popuštene

Izvor: B92, 12.Apr.2021

U Srbiji su brojke tokom vikenda pokazale poboljšanje epidemiološke situacije. Mere su popuštene, pa su otvoreni tržni centri...Krizni štab je najavio povratak koliko-toliko normalnom životu. Sve to posledica je masovne vakcinacije koja se sprovodi u Srbiji od početka godine...Poslednjih dana...

Nastavak na B92...

U Sloveniji preminulo još sedam osoba, 287 novih slučajeva koronavirusa

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2021

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrdjeno 287 novih zaraza koronavirusom i umrlo je sedam obolelih od kovida-19, ali statistički podaci razvoja epidemije prema oceni vlade pokazuju da je 11-dnevno zatvaranje dalo rezultate iako su bolnice i dalje pune. "S umerenim optimizmom možemo konstatovati...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.