AKTUELNO: Novozaraženih još 235, preminulo 4

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 06:37

AKTUELNO: Novozaraženih još 235, preminulo 4

U Srbiji u protekla 24 sata koronavirusom zaraženo je još 235 osoba. Od juče testirano je 9.383. U poslednja 24 sata preminule su 4 osobe. Hospitalizovano je 143, otpušteno 267, a ukupno hopitalizovano 2.128. Na respiratorima je 78 pacijenata, podaci su Ministarstva zdravlja Srbije.

Podaci o epidemiji poslednjih dana ohrabruju, ali lekari upozoravaju da ne sme da bude opuštanja i da je daleko od toga da je situacija povoljna. Zdravstveni sistem se postepeno rasterećuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da imamo stabilniju situaciju i lagani padajući trend oboljevanja od korona virusa, naročito ako se gledaju podaci iz kovid ambulanti, gde je manji broj prvih pregleda.

15.30 - Gojković: U poslednja 24 sata registrovano 235 novih slučajeva koronavirusa

"U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 235 novozaraženih virusom korona, a umrla su četiri pacijenta", izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je naveo da su u poslednja 24 sata testirane 9.383 osobe, a od početka epidemije testirano je 789.480 osoba.

13.52 - U Somboru manje obolelih od korone,a više testiranja

Somborska Kovid ambulanta beleži pad broja pozitivnih na kovid serološkim tetsiranjima tokom poslednjih nedelju dana i povećanje obavljanja komercijalnih tetsiranja zbog prelaska granice, dok je u Somborskoj bolnici takođe manje pacijenata na bolničkom lečenju.

12.35 - Epidemiološka situacija u Kraljevu sve bolja

Prema izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije od ukupno 37 uzoraka brisa sa teritorije grada Kraljeva testiranih u laboratoriji Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Batajnica, tri je pozitivno na kovid-19.

Ukupan broj inficiranih zaključno sa 13. avgustom je 1.319 slučajeva, od kojih je 1.267 od 17. juna.

10.51 - Zaječar: Naredni dani ključni za ukidanje vanredne situacije

Iako u Zaječaru u poslednja dva dana nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze od kovida-19, propisane mere zaštite se još neće ublažavati i pratiće se stanje tokom vikenda, pa će se na osnovu toga doneti odluka da li će doći do ukidanja vanredne situacije, rekao je danas gradonačelnik Boško Ničić.

U Zaječaru je zbog širenja virusa korona od 17. jula na snazi vanredna situacija, ali se prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok", broj novoobolelih poslednjih dana stabilizuje.

08.48 - Nakon preležane korona infekcije imunitet traje svega dva-tri meseca

Situacija je znatno povoljnija nego što je bila u sredinom jula, a u ovom momentu imamo 181 pacijenta u Kliničkom centru Vojvodine što je znatno o manje od 330 koliko ih je bilo sredinom jula. Devet pacijenata je na respiratoru i očekujemo da će se ovaj trend smanjivanja broja pacijenata polako nastaviti, te da ćemo biti dovoljno oprezni da ne dozvolimo više rasplamsavanje epidemije i porast broja obolelih, što opterećuje zdravstveni sistem, izjavio je prof. dr Tomislav Preveden, predsednik Društva infektologa Srbije, Klinički centar Vojvodine.

"U ovom trenutku znamo da nakon preležane korona infekcije imunitet traje svega dva-tri meseca, što bi značilo da nas u ovom naletu ili piku može zaštititi, ali već je pitanje šta će biti kada se pojavi novi talas epidemije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.