266 domaćinstava u Sadovi dobiće novu kanalizacionu mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2022, 21:03

266 domaćinstava u Sadovi dobiće novu kanalizacionu mrežu

266 domaćinstava u petrovaradinskom naselju Sadovi bi prema planu, trebalo da dobije novu kanalizacionu mrežu. Osam ulica obuhvaćeno je projektnom dokumentacijom, koja podrazumeva i asfaltiranje tih ulica, a u toku je prva faza radova, koja bi trebalo da bude gotova do polovine novembra.

Od marta, kada je počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Sadovi u Petrovaradinu, izgrađeno je nešto više od dva od ukupno četiri i po kilometara koliko je predviđeno u prvoj fazi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vrednost radova je oko 200 miliona dinara, a kanalizaciju će dobiti ulice Ešana Pdrugovića, Milene Pavlović Barili, Milivoja Nikolajevića, kao i ulice Nova 3, Nova 7, Nova 9 i delovi neizgrađenih ulica.

"Izgradnja kanalizacione mreže otpadnih voda i dve crpne stanice i kao što sam navela u novembru mesecu očekujemo završetak izgradnje prve faze, a u toku je projektovanje druge faze kojom će celo naselje dobiti kanalizacionu mrežu i ono što je važno napomenuti, u toku je projektovanje potisnog cevovoda i dovoda vode do crpne stanice sadovi što je preduslov za funkcionisanje ovog sistema", kaže Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća zadužena za građevinsko zemljište i investicije.

Kako bi se izgradio cevovod važno je rešiti i pitanje imovinsko-pravnih odnosa, te se trenutno pribavljaju saglasnosti vlasnika parcela kroz koje mora da prođe kanalizaciona mreža. Gradska uprava apeluje na sve građane koji su nosioci prava tih svojina da daju saglasnost kako bi se radovi izvršili u planiranom roku.

"U okviru prve faze je obezbeđeno 130 priključaka dok će u okviru druge biti obezbeđeno 136, znači ukupno 266 domaćinstava biće omogućeno da priključi na kanalizacionu mrežu", kaže Mesarović.

Nakon izgradnje priključaka, grad će vratiti ulice u tehničko ispravno stanje i asfaltirati ih kako bi celo naselje sSadovi dobilo kompletnu infrastrukturu, a meštani zdraviju i funkcionalniju sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.