Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2024, 05:47

160 godina od smrti Vuka Karadžića, sećanje čuva i Univerzitet u Pitsburgu

Reformator srpskog jezika i pisma Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864), koji je umro 7. februara pre 160 godina u Beču, zauzima važno mesto u srpskoj kulturi, ali i na univerzitetima širom sveta, među kojima je i Pitsburg gde se skoro ceo vek u Katedrali učenja neguje sećanje na njegov književni i naučni rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Napad Vuka Karadžića na popularnog pisca izazvao je buru u književnoj javnosti: Reformator srpskog jezika od koga su se gnušali intelektualci

Izvor: Blic, 07.Feb.2024

Reformator srpskog jezika i pravopisa Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864), jedna od najznamenitijih ličnosti srpske kulture, preminuo je pre 160 godina, 7. februara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.