ФК Војводина прославила 110 година постојања: Сви љубитељи „старе даме“ се окупили под плавом звездом (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 20:58

ФК Војводина прославила 110 година постојања: Сви љубитељи „старе даме“ се окупили под плавом звездом (ФОТО/ВИДЕО)

Вечерас је Фудбалски клуб Војводина прославио свој јубиларни 110. рођендан. Свечана академија одржана је на Великој сцени Српског народног позоришта, док је за грађанство организован спектакуларан дочек на платоу испред позоришта. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Новосађани су 110. година од оснивања свог вољеног клуба 6. марта 1914 године, прославили под симболичном „плавом звездом“, која је заштитни знак Воше.
Фото: Градске инфо Прослава је уприличена у складу са традицијом најстаријег суперлигаша, са освртом на породичне вредности које негује овај клуб. Присутни су били сви функционери клуба, на челу са председником Драгољубом Збиљићем, фудбалери, представници осталих екипа из Спортског друштва Војводина, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и сви остали пријатељи клуба.
Овом приликом присутнима се обратио председник Драгољуб Збиљић: „Сваког шестог се окупљамо да се захвалимо пређашним генерацијама, учимо из њихових победа, али и пораза и из тога градимо нашу Војводину и водимо је до нових успеха“ – рекао је Збиљић.
Фото: Градске инфо Присутнима се такође обратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић који је поручио следеће: „Војводина је битан део мог одрастања, битан део мог живота, Војводина је важан део онога што данас јесам. Та љубав према клубу, према Новом Саду јесу делом одредили пут да кренем да се бавим друштвеним активизмом и политиком. Уз Војводину научио сам како се воли и поштује наш град, наш вољени Нови Сад. Од дечачких дана када сам са оцем и братом одлазио на утакмице почео сам да разумем величину и значај овог клуба. За многе од нас, та дечија, магловита сећања на прве одласке на стадион су остала дубоко урезана у памћење, а из њих се расцвелата лојалност према Новом Саду и према клубу који поносно носи црно беле боје.“
Фото: Градске инфо Публика је имала прилику да се кроз неколико кратких филмова, али и позоришних представа упозна са славном историјом „старе даме“. https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/02-05-75dfe45fb767a59f4405d1b4b3e76464de9690ef047a739aeaa7e1045a67a810-e8cba193.mp4
Са друге стране, говори ветерана као што је Васа Пушибрк били су својеврсни времеплов у време када је Војводина господарила фудбалском Југославијом. Фото: Градске инфо Rukometaši Vojvodine na tragičan način završili takmičenje u Evropi, odluka pala u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФК Војводина прославила 110 година постојања: Сви љубитељи „старе даме“ се окупили под плавом звездом (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.