Војводина након невиђене драме до победе против Хелиоса: Петар Ракићевић херој Новосађана (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Nov.2023, 19:01

Војводина након невиђене драме до победе против Хелиоса: Петар Ракићевић херој Новосађана (ВИДЕО)

Војводина је уписала своју трећу победу у АБА 2 лиги, пошто су на Златибору савладали екипу Хелиоса резултатом 83:89. Фото: АБА 2 лига По­но­во су Но­во­са­ђа­ни ло­ше отво­ри­ли меч. То им се де­ша­ва из утак­ми­це, у утак­ми­цу, без об­зи­ра на то ко је са дру­ге стра­не пар­ке­та. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сло­ве­нач­ка еки­па је на кри­ли­ма јед­ног од нај­бо­љих игра­ча ли­ге, Бла­жа Мах­ко­ви­ца, ис­ко­ри­сти­ла тај ин­до­лент­ни старт ри­ва­ла и по­ве­ла дво­ци­фре­ном раз­ли­ком. Ус­пе­ла је Вој­во­ди­на до­не­кле да се вра­ти, а он­да и пре­по­ло­ви за­о­ста­так пред по­че­так дру­гог квар­та­ла.
Игра цр­ве­но-бе­лих до кра­ја пр­вог по­лу­вре­ме­на ни­је би­ла вред­на по­ме­на, с об­зи­ром на то да је до­пу­сти­ла Мах­ко­ви­цу да се мак­си­мал­но раз­ма­ше и на ве­ли­ки од­мор оде са чак 21 по­стиг­ну­тим по­е­ном. Сло­ве­нач­ки ре­пре­зен­та­ти­вац ко­ји го­ди­на­ма до­ми­ни­ра АБА 2 ли­гом био је не­пре­мо­сти­ва пре­пре­ка за Но­во­са­ђа­не у том пе­ри­о­ду, а ни­ма­ло ни­је по­мо­гао ни ве­о­ма лош шут за три по­е­на – прак­тич­но ни­ка­кав. У јед­ном мо­мен­ту Вој­во­ди­на је има­ла 0/16 за три по­е­на, па и не чу­ди за­о­ста­так од 16 по­е­на.
Пе­ри­од од тре­ћег квар­та­ла до­нео је пот­пу­но дру­га­чи­ју си­ту­а­ци­ју. Мно­го агре­сив­ни­ја од­бра­на еки­пе Ми­ло­ша Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћа по­ре­ме­ти­ла је Хе­ли­ос, ко­ји ни­је знао шта га је сна­шло. Ка­ко је вре­ме про­ла­зи­ло, то је сло­ве­нач­ки пред­став­ник би­вао све не­си­гур­ни­ји. Мах­ко­виц се умо­рио, Хе­ли­ос остао без ре­ше­ња, па је усле­ди­ла дра­ма. Чи­ни­ло се да су Сло­вен­ци на­до­мак по­бе­де, да би Пе­тар Ра­ки­ће­вић трој­ком са осам и по ме­та­ра по­рав­нао и из­во­је­вао про­ду­же­так, у ко­јем је То­ми­слав Иво­шев имао свој шоу и ве­за­ним по­е­ни­ма и укра­де­ном лоп­том пре­ло­мио утак­ми­цу у ко­рист еки­пе из Но­вог Са­да.
Petar Rakićević made the KEY 3-pointer in the final moments of the 4th quarter to force overtime!
It was his first 3-pointer in today's match! #ABALiga2 @vojvodinakk
Presented by Mastercard | NLB pic.twitter.com/hvpuk9nvh1
— NLB ABA League 2 (@ABA_League2) November 17, 2023

Најефикаснији у екипи из Новог Сада био је Петар Ракићевић са 21 поеном, а пратио га је Стефан Савић са 19. Код Хелиоса изузетни Мах­ко­виц је постигао 30 поена.
NBA: Micić učestvovao u pobedi Oklahome nad ekipom Golden Stejta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војводина након невиђене драме до победе против Хелиоса: Петар Ракићевић херој Новосађана (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.