У Музеју савремене уметности Војводина отворена изложба посвећена Синиши Михајловићу и Паолу Росију

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 20:24

У Музеју савремене уметности Војводина отворена изложба посвећена Синиши Михајловићу и Паолу Росију

Вечерас је у Музеју савремене уметности Војводине отворена изложба посвећена фудбалским великанима „Сећање на Синишу Михајловића и Паола Росија“. Фото: Покрајинска Влада Изложбу је отворио амбасадор Италије у Београду Лука Гори нагласивши да на овај начин славимо великане >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << светског фудбала који, уз бројне спортске успехе, представљају оличење повезаности наше две земље и наша два народа.
Дражен Михајловић, брат Синише Михајловића, захвалио је Покрајинској влади и председнику Игору Мировићу јер је, како је рекао, на његову иницијативу организована ова изложба, која је омогућила да се Синиша врати своме дому. Породица дугује захвалност свима онима који су дали допринос овом културном догађају.
Директор изложбе Марко Скембри изјавио је да се овом поставком славе две фудбалске иконе – Роси и Михајловић – и истакао да је народ у Италији поносан што је Синиша на својеврстан начин био део историје те земље.
Директор Италијанског института за културу у Београду Роберто Чинкота рекао је да је ова изложба веома значајна јер је, заправо, фудбал део наше заједничке традиције и културе и нешто што нас покреће.
Изложба ће бити отворена сваког дана до 25. септембра, од 11 до 19 часова, а улаз је бесплатан.
Отварању су присуствовали породица и пријатељи фудбалских великана, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, представници Скупштине АП Војводине, Покрајинске владе и дипломатског кора.
Покровитељ изложбе је Покрајинска влада.
Iz Litvanije samo čestitke – Litvanci posle poraza hvale srpske košarkaše (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Музеју савремене уметности Војводина отворена изложба посвећена Синиши Михајловићу и Паолу Росију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.