Zbog napetosti sa Srbijom Hrvatska municiju kupila od BiH

Izvor: RTS, 09.Jan.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog napetosti sa Srbijom Hrvatska municiju kupila od BiH

Ministarstvo odbrane Hrvatske kupilo je od fabrike za proizvodnju municije "Igman" iz Konjica u BiH municiju u vrednosti od oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka ili oko 600.000 evra.
Sarajevski Dnevni avaz piše da je bosanskohercegovačka firma posao dobila zahvaljujući, kako navodi, svađi i napetosti u odnosima na relaciji Hrvatske i Srbije. Dodaje se da je reč o isporuci metaka za vežbe hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojske.
"Konjička fabrika je 'uskočila' u ovaj posao jer Hrvatska nije želela da prihvati ponudu koju je na javnom konkursu dala firma 'Prvi partizan' iz Užica", piše Avaz.
Navodi se da je roba otpremljena pre Nove godine. "Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno", rekao je direktor "Igmana" Džahid Muratbegović.
Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet miliona metaka.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatski MORH umesto od Srbije municiju kupio od BiH

Izvor: Blic, 09.Jan.2017

Ministarstvo odbrane Hrvatske kupilo je od Fabrike za proizvodnju municije "Igman" iz Konjica municiju u vrednosti od oko 1,2 miliona KM (oko 600.000 evra)...Sarajevski “Dnevni avaz” piše da je firma iz BiH posao dobila zahvaljujući, kako navodi, svađi i napetosti u odnosima na relaciji Hrvatske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.