Završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije Granit 2023

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 17:46

Završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023"

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku su završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023", koji će povodom Dana Vojske Srbije biti održan u subotu, 22. aprila 2023. godine.

Na prikazu će državnom vrhu i građanima biti predstavljene sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, savremeno naoružanje i vojna oprema kojim raspolažu i deo proizvodnog programa preduzeća domaće odbrambene industrije. Sa oko 5000 angažovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnika Vojske Srbije i više od 2300 sredstava naoružanja i vojne opreme biće to dosad najveća prezentacija snaga i sposobnosti Vojske Srbije.

Pripadnike Vojske Srbije koji se intenzivno pripremaju na aerodromu u Batajnici danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On se u razgovoru sa komandantom prikaza general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem i tokom obilaska uverio da složene i zahtevne pripreme teku u skladu sa zacrtanom dinamikom, kao i da je angažovano ljudstvo izuzetno motivisano i da je profesionalno pristupilo ovom zadatku.

General Mojsilović je pozvao građane da u subotu dođu na aerodrom u Batajnici, pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje i lično se uvere da je Vojska Srbije, zahvaljujući velikom investicionim ciklusu započetom pre nekoliko godina, sada respektabilna snaga i faktor na koji se mora računati.

Glavni deo programa prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" počinje u 11 časova, a kapije vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" biće otvorene za građane od 9 do 15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Apr.2023

BEOGRAD – Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku su završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će povodom Dana Vojske Srbije biti održan u subotu, 22. aprila. Na prikazu će državnom vrhu i građanima biti predstavljene sposobnosti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.