Završena trodnevna vežba Srpski štit

Izvor: RTS, 26.Sep.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena trodnevna vežba "Srpski štit"

Trodnevna vežba "Srpski štit 15", koju izvodi pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske za učešće u multinacionalnoj operaciji "UNIFIL", završena je u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac".
Cilj vežbe, kojom rukovodi zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, je provera spremnosti jedinica za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija "UNIFIL" u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Liban, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na vežbi i tokom priprema za upućivanje u multinacionalnu operaciju pešadijska četa radila je u uslovima koji ih očekuju i u multinacionalnom okruženju u Libanu, a situacije na vežbi su u potpunosti prilagođene onima koje ih očekuju na terenu.
Tokom tri dana uvežbavani su organizacija rada na bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja, postupci u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napad na patrolu, napad na bazu i ostalo.
Današnjoj vežbi prisustvovao je i potpukovnik Huan Alberto Kios, komandant Španskog bataljona u okviru multinacionalne brigade u sektoru "Istok", u čijem će sastavu srpska četa izvršavati zadatke u zoni operacije misije "UNIFIL".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.