Završena obuka srpskih vojnika za učešće u mirovnim misijama UN

Izvor: Blic, 27.Apr.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena obuka srpskih vojnika za učešće u mirovnim misijama UN

U Centru Generalštaba Vojske Srbije za mirovne operacije, danas je završena obuka pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za učešće u mirovnim misijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače i Libanu.

Potpukovnik Jovan Jovanović, major Milojko Baroš i kapetan Goran Bujišić biće u prvoj polovini maja upućeni u multinacionalnu operaciju u Obali Slonovače, na dužnosti vojnih posmatrača.

Majori Lazar Vasić i Saša Ševo, kao i kapetani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Igor Mihajlović i Vjekoslav Nijemčević će u prvoj polovini juna otići u multinacionalnu operaciju u Liberiji, takođe na dužnost vojnih posmatrača.

Majori Goran Topalović, Nenad Ristić i Milan Šiljić i kapetani Vladimir Stojanović i Živko Dimić će u drugoj polovini juna biti upućeni u multinacionalnu operaciju u Libanu, na dužnost štabnih oficira.

Major Vladan Reljin i stariji vodnik Sili Darko će kraja jula biti upućeni u mirovnu misiju u Kongo na štabne dužnosti, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Pripreme i obuku sa uspehom završilo je 13 pripadnika sistema odbrane kojima su uručeni sertifikati za osposobljenost za učešće u multinacionalnim operacijama, objavljeno je na interent stranici Vojske Srbije.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije anagžovani su i u mirovnoj misji UN na Kipru.

Povezane vesti: Zamena srpskih mirovnjaka u Kongu Srpski oficiri u misiji EU: Ne plašimo se somalijskih pirata Srpski oficiri od novembra u mirovnoj misiji EU u Somaliji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.