Izvor: RTS, 28.Nov.2020, 13:34

Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta

Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta. Iz ruke u ruku, svetom će je prenositi bivši pripadnici te elitne jedinice.
Uz snažne prijateljske veze, veterane 63. padobranske brigade iz Niša simbolično će povezati i zastava bratstva, koja je danas krenula iz Niša i obići će veterane te jedinice širom Srbije, Evrope i sveta.

Zastava sa natpisom "Za otadžbinu, za druga, za pušku, za vojničku i ratničku čast – padobranci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 63. padobranske brigade" prethodno je osveštana, a akcija je pokrenuta uz odobrenje Generalštaba Vojske Srbije.
Pratiće je i knjiga u koju će veterani ove brigade, učesnici ratova devedesetih i bombardovanja 1999. upisivati sećanja i emocije vezane za tu brigadu.
Zastava bi trebalo da se vrati u Niš do 14. oktobra 2021. godine, kada 63. padobrandska brigada obeležava svoj dan i uz knjigu će biti izložena u spomen-sobi brigade u Nišu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zastava 63. padobranske jedinice na putu oko sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020

Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta, tako što će je iz ruke u ruku, svetom prenositi bivši pripadnici te elitne jedinice...Uz snažne prijateljske veze, veterane 63. padobranske brigade iz Niša simbolično će povezati i zastava bratstva, koja je danas krenula iz Niša i obići...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.