Zajednička vojna vežba: Vazdušno-desantne snage Ruske Federacije ponovo u Srbiji

Izvor: TangoSix.rs, 03.Feb.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička vojna vežba: Vazdušno-desantne snage Ruske Federacije ponovo u Srbiji

Srbija će i u 2016. godini nastaviti intenzivnu vojnu saradnju sa Ruskom Federacijom a u prvom kvartalu godine biće realizovana i zajednička taktička vežba.
Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da će planirana vežba biti održana na teritoriji Srbije i da će u njoj učestvovati jedinice specijalne namene Vazdušno-desantnih snaga Rusije (VDV) i Specijalne brigade Vojske Srbije.
Delegacija ruskih padobranaca juče je doputovala u Beograd gde >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << će prisustvovati konferenciji za planiranje vojnih vežbi. Tema vežbe koja će se održati uskoro u Srbiji biće simulacija mirovne misije. Ruske specijalne padobranske jedinice će ove godine, pored vežbi sa Srbijom imati i zajedničke vežbe sa Egiptom i Indijom.
Srpski piloti lovačkih aviona su na vežbi BARS-2015. stekli dragocena iskustva / Foto: Ministarstvo odbrane SrbijeU poslednje dve godine Srbija je značajno podigla nivo vojnih odnosa sa Rusijom, pre svega kroz održavanje vojnih vežbi u kojima su stečena bogata iskustva koja će koristiti u daljem profesionalnom usavršavanju pripadnika Vojske Srbije i podizanju njihovih operativnih sposobnosti. Novembra 2014. u Srbiji je održana taktička vežba sa bojnim gađanjem ‘’Srem-2014’’ – najveće angažovanje neke strane armije na našoj teritoriji u proteklih nekoliko decenija.
Zatim su srpski tenkisti u avgustu 2015. osvojili treće mesto na tenkovskom biatlonu Međunarodnih vojnih igara koje su održane u Rusiji. Potom je, takođe u Rusiji, početkom septembra usledila padobranska vežba ‘’Slovensko bratstvo’’ na kojoj su učestvovali i padobranci iz Belorusije. I konačno kao jedna od najvažnijih i najznačajnijih međunarodnih vojnih vežbi za Srbiju, početkom oktobra je u Astrahanu održan BARS-2015.
The post Zajednička vojna vežba: Vazdušno-desantne snage Ruske Federacije ponovo u Srbiji appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.