Za godinu i po dana otkriveno 165 krijumčara migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za godinu i po dana otkriveno 165 krijumčara migranata

U poslednjih godinu i po dana, koliko zajedničke snage vojske i policije kontrolišu granicu Srbije sa Bugarskom i Makedonijom sprečena su 153 slučaja krijumčarenja ukupno 2.163 osobe, pred sudijom se našlo 165 krijumčara, a njih 116 je završilo u pritvoru u trajanju do 30 dana, piše "Politika".

"Zajedničke snage Vojske i Policije su od početka angažovanja (21. jula 2016.) do sada otkrile 23.033 ilegalna migranta. Od prelaska državne granice odustalo je 21.699 migranata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u prihvatne centre u zoni operacije smeštene su 1.334 osobe. Danas se u svim prihvatnim centrima na teritoriji Republike Srbije nalazi 3.801 migrant", kaže za "Politiku" portparol Ministarstva odbrane, kapetan fregate Jovan Krivokapić.

Posle velike migrantske krize 2015. kada je milion izbeglica prošlo kroz našu zemlju, smanjio se broj onih koji su pokušavali ilegalno da uđu u Srbiju.

U 2017, prema podacima Ministarstva odbrane uočena su 4.424 migranta koja su odustala od namere da ilegalno uđu u zemlju, a na našoj teritoriji otkriveno je 155 osoba koje su upućene u prihvatne centre.

"Od početka 2018. do 12. februara sprečena su 194 migranta koja su nameravala da ilegalno uđu na teritoriju Srbije. Nakon poraza islamske države i dodatnog obezbeđenja granica u zemljama na balkanskoj ruti priliv migranata se smanjivao, a pojavom novih migratornih pravaca iz Grčke preko Albanije, Crne Gore i Bih ka zemljama zapadne Evrope, migracije koje su iz Makedonije i Bugarske vodile preko teritorije Srbije, znatno su smanjene", objašnjava Krivokapić.

Procena nadležnih su da, bez obzira na povoljnije vremenske uslove dolaskom proleća, neće biti znatnijeg povećanja broja migranata, napominju u Ministarstvu odbrane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za godinu i po dana u Srbiji otkriveno 165 krijumčara migranata

Izvor: Blic, 17.Feb.2018

U poslednjih godinu i po dana, koliko zajedničke snage vojske i policije kontrolišu granicu Srbije sa Bugarskom i Makedonijom sprečena su 153 slučaja krijumčarenja ukupno 2.163 osobe, pred sudijom se našlo 165 krijumčara, a njih 116 je završilo u pritvoru u trajanju do 30 dana, piše "Politika"..."Zajedničke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.