Vulin i Jermekbajev o saradnji u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 09.Okt.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Jermekbajev o saradnji u oblasti odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Astani sa ministrom odbrane Kazahstana Nurlanom Jermekbajevim, na marginama dvodnevne posete toj prijateljskoj državi delegacije Srbije, koju predvodi predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.
Ministar Vulin istakao je izuzetnu saradnju dve države u različitim oblastima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstveno zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dva predsednika - Srbije i Kazahstana.
Vulin i Jermekbajev izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta, a tokom sastanka razgovarali su o stanju i perspektivama razvoja vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, saopstilo je ministarstvo.
Ministar Jermekbajev pokazao je zainteresovanost za iskustvo naših mirovnjaka iz multinacionalne operacije u Libanu, jer će Kazahstan u tu misiju uskoro uputiti četu.
Predlog ministra odbrane Srbije bio je da instruktore obuke Vojske Srbije uputimo u Kazahstan, kao i da podoficiri oružanih snaga Kazahstana budu obučavani u našoj zemlji.
Vulin je uputio poziv kazahstanskom kolegi da poseti Srbiju, a ministar Jermekbajev istakao je i pozdravio učešće predstavnika oružanih snaga Kazahstana na predstojećoj vežbi REGEX, kao i vežbi o sajber bezbednosti u prestonici Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak ministara odbrane Srbije i Kazahstana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom odbrane Republike Kazahstan Nurlanom Jermekbajevim, na marginama dvodnevne posete delegacije Srbije, koju predvodi predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, toj prijateljskoj državi...Ministar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.