Vulin i Diković dočekali Novu godinu u kasarni u Pančevu

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Diković dočekali Novu godinu u kasarni u Pančevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković su Novu godinu dočekali sa pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni "Aerodrom" u Pančevu.

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici.   Popović j podsetio na tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine, kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Bugarskoj.

Najodgovornijim osobama u sistemu odbrane pripadnici 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu "Neva". Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.

Ministar je svima čestitao 2018. i poželeo godinu koja će biti vredna pamćenja i vredna ponavljanja.

"I pripadnici Ministarstva odbrane i svi pripadnici Vojske Srbije daće sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna, da Srbija bude zaštićena, čuvana i branjena", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nova godina biće godina nastavka obnove Vojske Srbije, poboljšanja materijalnog položaja svih njenih pripadnika, ali i godina u kojoj će svi gradjani Srbije osetiti dobrobiti politike štednje, rada i stabilnosti.

General Ljubiša Diković je podsetio da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Srbije brine više od 2.800 pripadnika Vojske Srbije, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na državnoj granici, u snagama za zaštitu vazdušnog prostora...

Sa ministrom i načelnikom generalštaba čevu bili su i državni sekretar Aleksandar Živković i zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Sava Milenković.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.