Vulin: Za VS povećanje plata, nova oprema, modernizacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2017, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Za VS povećanje plata, nova oprema, modernizacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je stanje u Vojsci Srbije veoma dobro, te da se do kraja godine može očekivati povećanje plata svih zaposlenih u vojsci 10 odsto, kao i nabavka nove opreme i modernizacija vojske.

"Nema dobre vojske ako nije zadovoljna vojska. Očekujemo povećanje do kraja godine u iznosu od deset procenata za sve pripadnike vojske", kazao je Vulin za RTS.

On je dodao da povećanje standarda vojske kroz plate neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedina mera ministarstva, već da očekuje da se donese čitav paket mera koje bi trebalo konkretno da pomognu pripadnicima vojske i njihovim porodicama.

Vulin je rekao i da Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom finansija traži modele kako da se povećaju primanja zaposlenih u sektoru vojske, te da će njegovo ministarstvo nastaviti da ulaže u Vojnomedicinsku akademiju.

Kako je istakao, cilj države je da se najbolji kadrovi u vojsci zadrže u zemlji.

Vulin je rekao da je u toku donošenje pravilnika koji će omogućiti nagrađivanje pripadnika vojske i da će najbolji kadrovi biti nagrađivani u skladu sa postignutim rezultatima.

Govoreći o novom naoružanju koje srpska vojska očekuje, kazao je da vojsci nedostaju savremeni protivvazduhoplovni sistemi, a da što se tiče "lovaca", situacija će se popraviti kada stignu "migovi" iz donacije Ruske federacije.

"Potrebna nam je obnova našeg ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. Nastavićemo da poboljšavamo kvalitet, ne samo u vazduhoplovstvu, nego i kopnenoj vojsci", rekao je Vulin.

Vulin danas u poseti Kazahstanu

Ministar odbrane najavio je da danas odlazi u posetu Kazahstanu, gde će se sastati sa ministrom odbrane i zamenikom predsednika, sa kojima će razgovarati i o namenskoj industriji i mogućnostima predstavljanja srpske namenske industrije u svetu.

Vulin je istakao da je Kazahstan prijateljska zemlja i da će sastanci biti na najvišem državnom nivou.

"Veoma smo zainteresovani da pokažemo čitavom svetu, naročito onom koji je prijateljski nastrojen, šta sve proizvodimo, šta možemo da ponudimo njihovim industrijama i njihovom tržištu", rekao je ministar odbrane za RTS.

Vulin je istakao da je ranija poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvorila vrata ove posete, te potvrdio da će se, između ostalog, u Kazahstanu razgovarati i o vojnoj namenskoj industriji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljeno: Za Vojsku Srbije povećanje plata, nova oprema, modernizacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017

Nema dobre vojske ako nije zadovoljna vojska..Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je stanje u Vojsci Srbije veoma dobro, te da se do kraja godine može očekivati povećanje plata svih zaposlenih u vojsci 10 odsto, kao i nabavka nove opreme i modernizacija vojske...Vučić poručio:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.