Vulin: Vojska je čuvar tradicije i slobode

Izvor: RTS, 06.Jan.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska je čuvar tradicije i slobode

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u ranim jutarnjim časovima, sekli su badnjake u Dobanovcima. Oni su prisustvovali i Svetoj arhijerejskoj liturgiji i nalaganju badnjaka, povodom obeležavanja Badnjeg dana u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.
Aleksandar Vulin je čestitao svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravoslavnim vernicima današnji praznik u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i poželeo im da ga provedu sa onima koje vole, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"I dok budemo na ovaj današnji Blagi dan svi bili zajedno, da se setimo da nam je potrebna mirna, sigurna i stabilna država, a da mirnu, sigurnu i stabilnu državu čuva sigurna i stabilna vojska. Vojska kao čuvar države, kao čuvar tradicije, kao čuvar najviše vrednosti u našem narodu - slobode, uvek će biti tu za svoj narod i uvek će biti tu da očuva mir u Srbiji i svagde gde se njeno ime bude pominjalo", istakao je Vulin.
Vulin je praznik čestitao i svim vojnicima Srbije koji su van zemlje i nose dobar glas naše države, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj.
General Diković čestitao je Badnji dan i Božić svim građanima Srbije i pripadnicima Vojske Srbije, posebno onima koji su daleko od naše zemlje i izvršavaju zadatke širom sveta, onima koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, na našoj granici, koji su danas na dužnosti i obezbeđuju mir i stabilnost i izrazio nadu da će 2018. godina biti godina uspeha VS.
Vladika i episkop šumadijski Jovan, koji je vodioiturgiju, poručio je da mi nosimo mir u sebi i da mir nema cenu.

"Mirom se sve postiže, a mržnjom se sve gubi. To je osnovna poruka Božića. Mi smo jedan srčan narod, narod koji ima veliko srce, koji može u svoje srce da stavi i prijatelja i Boga i neprijatelja. To je ono što druge spotiče. Mir sa Bogom i jedni sa drugima. Neka se u nama vatra badnjaka zapali kao oganj ljubavi, mira, sloge i nade, kako bismo svi mi mogli da kažemo da u rodu našem i ljudskom procveta ljubav bez senke, nada bez pokleknuća i vera bez sumnje", poručio je vladika Jovan.
Obeležavanju Badnjeg dana prisustvovali su i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.