Vulin: Vojska Srbije formira sportsku jedinicu

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska Srbije formira sportsku jedinicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u narednom periodu planirano formiranje sportske jedinice Vojske Srbije, u kojoj će "najboljima biti omogućeno da se bave onim u čemu su najbolji".

"To je način i da omogućimo i sebi da najbolje i najtalentovanije sportiste iz sportova koji su nama bitni, privučemo u Vojsku Srbije, da ih privučemo da postanu deo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vojske Srbije, njeni pripadnici i da tako završavaju svoju karijeru. Da znaju da o njihovom radu neko vodi računa, da je neko ponosan na njih i da će neko njihovo znanje i volju želeti da iskoristi i u godinama kada više ne budu bili aktivni takmičari", kazao je Vulin na prijemu u Starom Generalštabu priređenom za članove vojnih reprezentacija Srbije u džudou i maratonu povodom uspeha koji su ostvarili na svetskim takmičenjima.

Na nedavno održanom takmičenju, džudo reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je na 38. svetskom vojnom prvenstvu u Rio de Žaneiru u Brazilu tri medalje, čime je prvi put u istoriji vojnog džudoa osvojena medalja za Srbiju.

Takođe, ženska ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je srebrnu medalju na 50. svetskom vojnom prvenstvu u maratonu koje je održano u Bejrutu u Libanu. Na takmičenju je učestvovalo 15 zemalja sveta, članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM).

Vulin je čestitao vojnim sportistima u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na postignutim uspesima, trudu, upornosti i disciplini, kao i onome što su pokazali na borilištima i van njih – da je pripadnik Vojske uvek profesionalac, sportista, kao i onaj ko se uvek bori da bude prvi, ali više i iznad svega čovek koji voli svoju vojsku i svoju zemlju, i koji im služi na ponos.

Potporučnk Vesna Rakić, koja je u kategoriji do 78 kilograma osvojila bronzanu medalju, rekla je da je uložen veliki rad i trud svih članova ekipe, a da su bila potrebna velika odricanja na privatnom i profesionalnom planu, da bi se takvi rezultati ostvarili.

Govoreći u ime reprezentacije maratonaca naše vojske, kapetan Nevena Jovanović rekla je da je trka bila veoma izazovna, kao i da naši reprezentativci nisu do tada imali prilike da se susretnu sa takvom trkom, što uspeh naše ekipe čini još značajnijim.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.