Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom mistrala

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom "mistrala"

Politika predsednika Srbije o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer VS može da nabavlja opremu i sa istoka i sa zapada, što nije slučaj sa mnogim zemljama u svetu, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisano je pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin Tanjugu.
Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.
"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema mistral mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.
Vojska Srbije je postala, ističe ministar, snažnija i modernija. "Građani Srbije mogu da budu još sigurniji da će naša nezavisnost i naša sloboda biti sačuvani", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.