Vulin: Sportisti Vojske Srbije imaće najbolje uslove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sportisti Vojske Srbije imaće najbolje uslove

Ministar odbrane Aleksandar Vulin priredio je danas prijem za sportiste Vojske Srbije koji su osvojili medalje na nedavno održanom Svetskom kupu u streljaštvu u Rio de Žaneiru i 11. CISM futsal kupu u Skoplju i poručio da će biti nastavljena ulaganja u sport u vojsci.

Vulin je u zgradi starog Generalštaba čestitao sportistima osvojene bronzane medalje, pohvalivši požrtvovanje i trud koji je svaki pojedinac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazao u želji da dostojno predstavi svoju zemlju i Vojsku Srbije na takmičenjima, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da podržavaju i ulažu u sport u vojsci, poručio je Vulin i dodao da će vojnim sportistima biti omogućeni najbolji mogući uslovi za pripreme i usavršavanje.

Iz Rio de Žaneira, sa Svetskog kupa u streljaštvu, Jasmina Milovanović donela je bronzanu medalju koju je osvojila u disciplini gađanje vazdušnim pištoljem.

U jakoj konkurenciji, među više od 100 takmičara, Jasmina je uspela da osvoji ne samo treće mesto, već i kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što je ujedno prva viza za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za nastup na tom prestižnom takmičenju.

"Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane i Vojnoj akademiji na odličnim uslovima koje su obezbedili za pripreme. Streljana na 25 metara i vazdušna streljana stvarno su odlične i zadovoljavaju sve potrebe za trening i usavršavanje rezultata", istakla je Milovanović.

Futsal reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 11. CISM futsal kupu u Skoplju osvojila je treće mesto.

Kapiten reprezentacije major Milenko Cimbaljević takođe je pohvalio uslove za treniranje koje su sportisti Vojske Srbije imali na Vojnoj akademiji i istakao sportski duh i zajedništvo svih članova ekipe tokom takmičenja.

"U Skoplju je takmičenje bilo dobro organizovano. Ostale reprezentacije bile su odlične. Isto kao i mi, svi se predano pripremaju za taj turnir", rekao je major Cimbaljević.

Prijemu za sportiste prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.