Vulin: Snažna vojska, da svi razumeju da ne vredi napadati

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Snažna vojska, da svi razumeju da ne vredi napadati

Beograd -- Politika vojne neutralnosti je trajno i temeljno opredeljenje države Srbije i za to je potrebna snažna vojska, navodi ministar Aleksandar Vulin.

On je na tribini "Vojna neutralnost", koju je organizovao Medija centar "Odbrana" na Medjunarodnom sajmu knjiga naveo da Srbija ima "kao svoj cilj, kao svoju politiku i kao svoje trajno opredeljenje, politiku vojne neutralnosti i za to joj je potrebna snažna, organizovana i zadovoljna vojska".

"Da bi takva politika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila moguća, potrebno je da imamo snažnu vojsku, potrebno je da imamo vojsku koja je snažan odvraćajući faktor i za koga svi razumeju i znaju da se ne isplati napadati Srbiju, i da bi cena agresije na Srbiju i na njenu vojsku bila jednostavno previsoka", rekao je ministar.

Upravo zbog toga, prema rečima Vulina, državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem intenzivno radi na poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

"Očekujem, ne samo povećanje plata, ne samo povećavanje dnevnica, ne samo povećavanje materijalnih nadoknada već i, vrlo brzo, izlazak sa projektom masovne stambene izgradnje, koja će za sve pripadnike bezbednosnog sektora omogućiti da imaju krov nad glavom i da njihove porodice budu zbrinute i sigurne, a onda će i oni biti i sigurni i zbrinuti i ponosni", rekao je Vulin.

Na tribini su učestvovali i v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane general-major Milan Mojsilović, pomoćnik ministra spoljnih poslova ambasador Branimir Filipović, profesor Branko Rakić sa Pravnog fakulteta, a moderator tribine bio je kapetan Aleksandar Petrović.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.