Vulin: Povišena borbena gotovost ostaje na snazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Povišena borbena gotovost ostaje na snazi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na Kosovu i Metohiji i da je spremna da reaguje na svaku provokaciju i na svako ugrožavanje srpskog stanovništva.

"U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, sa potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika. Vojska Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je spremna da sprovede svako naređenje i spremna je da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji. Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor", naveo je Vulin a prenosi se u saopštenju ministarstva.

Vulin je danas inače sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišao u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas "u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti".

"Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i u tom segmentu bih istakao pripremljenost Vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas", ocenio je Mojsilović.

Na sastanku sa komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio je ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou,a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na današnjem sastanku komande Druge brigade i zadejstvovanih snaga Specijalne brigade izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

Ministarstvo za 14 meseci od Jumka naručilo opremu vrednosti 1,1 milijardu dinara

Foto: Beta/MOB/Darimir Banda

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će država nastaviti da razvija odbrambenu industriju Srbije i preduzeća kao što je "Jumko" jer zna da uvek može da računa samo na ono što sama proizvede.

Vulin je tokom obilaska Pamučnog kombinata "Jumko", u kome se proizvodi oprema i uniforme za Vojsku Srbije, rekao da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane od te fabrike naručilo opremu u vrednosti od 1,1 milijardu dinara.

"To govori koliko smo posvećeni tome što 'Jumko' radi ali i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što proizvodi. Posebno raduje to što 'Jumko' stalno osvaja nove tehnologije, stalno otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme i još kvalitetniju balistiku", rekao je Vulin.

Vulin je najavio da će Ministarstvo odbrane i Vlada Srbije nastaviti i ubuduće da rade sa "Jumkom", u kome je trenutno zaposleno oko 1.600 ljudi koji imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost.

"Svi su bili digli ruke od 'Jumka' 2012. godine. To je bio napušteni objekat u kome nije bilo struje, radnici nisu primali plate, štrajkovali su i bili potpuno očajni. Samo Aleksandar Vučić je tada verovao u 'Jumko' i da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke ne samo od 'Jumka', već da ne digne ruke od juga Srbije", rekao je Vulin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da "Jumko" ima veliki značaj za lokalnu samoupravu a ne samo za radnike koji su u njemu zaposleni, jer grad može da očekuje da "Jumko" i ubuduće bude motor lokalnog razvoja kao što je to nekada bio.

Ministar odbrane je danas obišao "Jumko" povodom proslave 58 godina od osnivanja kompanije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Ostaje na snazi odluka o povišenoj borbenoj gotovosti

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se bezbednosna situacija na čitavoj teritoriji Srbije pažljivo prati i da nema najava da se može desiti bilo šta negativno, ali da i dalje na snazi ostaje odluka o povišenoj borbenoj gotovosti jedinica Vojske Srbije..."Nemamo najava bilo kakvog uznemiravanja...

Nastavak na N1 televizija...

Vulin: I dalje na snazi povišena borbena gotovost

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas u Vranju, prilikom obilaska kompanije Jumko, da nema opasnosti na jugu Srbije, ali da sve nadležne službe prate bezbednosnu situaciju...Zbog toga, kako je naglasio, do daljeg ostaje na snazi povišena borbena gotovost Vojske Srbije...Nemamo najava da...

Nastavak na JužneVesti.com...

Vulin: Pratimo bezbednosnu situaciju na celoj teritoriji

Izvor: RTS, 01.Okt.2018

Borbena gotovost je povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. . Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je da, po naređenju...

Nastavak na RTS...

Vulin: Povišena borbena gotovost ostaje na snazi zbog Kosova i Metohije

Izvor: Beta Video, 01.Okt.2018

VRANJE - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se bezbednosna situacija na čitavoj teritoriji Srbije pažljivo prati i da nema najava da se može desiti bilo šta negativno, ali da i dalje na snazi ostaje odluka o povišenoj borbenoj gotovosti jedinica Vojske Srbije. (CH1)Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.