Vulin Bošnjacima u Pazaru: Vojska Srbije nije okupatorska

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin Bošnjacima u Pazaru: Vojska Srbije nije okupatorska

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da Vojska Srbije nije okupatorska i pozvao Bošnjake da se prijave za vojsku u kojoj su im, kako je istakao, verska i druga prava zagarantovana.

Vulin je obišao pripadnike Druge brigade u novopazarskoj kasarni "Rifat Burdžević Tršo" u kojoj su nedavno izgrađeni objekti za smeštaj borbenih vozila, ali i obezbeđen prostor za obavljanje verskih dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << muslimana i pravoslavnih hrišćana.

"Druga brigada Vojske Srbije je deo ove zajednice. Ona nije okupatorska vojska, ona je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Pozivam Bošnjake da se prijave u svoju vojsku i da čuvaju svoju jedinu domovinu, našu zajedničku Srbiju", kazao je Vulin novinarima i dodao da se ne sme dozvoliti da pojedinci zarad jeftinih političkih poena prave podele izmedju Srba i Bošnjaka.

Komentarišući izjavu predsednika Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o tome da predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o miru, a istovremeno se naoružava, Vulin je kazao da bi Izetbegović prvo trebalo da odgovori ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici pre dve godine.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da lokalna samouprava ima veoma dobru saradnju sa Vojskom Srbije, koja je pomagala stanovnicima tog kraja u vreme elementarnih nepogoda.

"Drago mi je i što sam video da pripadnici različitih verskih pripadnosti u kasarni imaju posebne prostorije za obavljanje verskih dužnosti. Takođe, drago mi je i što je Vojska Srbije omogućila zastavniku Elviru Smailagiću da ode na Hadž", rekao je Biševac.

U obilasku kasarne "Rifat Burdžević Tršo" bili su i komandant Druge brigade kopnene vojske Željko Kuzmanović, kao i načelnik Raškog okruga Nebojša Simović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.