Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bez jake vojske nema mirne i stabilne Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da bez jake vojske "nema mirne i stabilne Srbije" i dodao da zemlja može biti zaštićena i sačuvana "samo ukoliko ima moćnu i dobro obučenu rezervu".

On je posle obilaska rezervnog sastava vojno-policijske specijalnosti, koji realizuje obuku u okviru stacionarnog logorovanja u kompleksu "Pasuljanske livade" naveo da "nema profesionalne vojske koja je sama zaštitila zemlju".

"Vojska Srbije posebnu pažnju poklanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obučenosti svojih pripadnika, ali i obučenosti rezervnog sastava. To su stvari koje dugo nismo radili, a sada im se vraćamo i ulažemo veliki napor da se podigne nivo obučenosti i obuhvata naše rezerve", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da su pripadnici rezervnog sastava "motivisani" i da se odazivaju pozivima "jer znaju da na taj način čuvaju svoje porodice, svoju zemlju i mir u našoj zemlji".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.