Vučić naredio - održan sastanak vojnog i policijskog vrha VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 03.Feb.2022, 14:19

Vučić naredio - održan sastanak vojnog i policijskog vrha VIDEO/FOTO

Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, održan sastanak vojnog i policijskog vrha države.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović održali su u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji sastanak sa rukovodiocima MUP-a, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vulin je, kako se navodi u saoštenju, posle sastanka poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od Kfora očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

Ministar policije izrazio je, kako je navedeno, zabrinutost zbog "čestog upada organizovanih šiptarskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a neretko i otvore vatru na naše pripadnike".

"Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada tih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših gradjana. Poslednji put pre par dana. Učinićemo sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog gradjanina naše zemlje", naglasio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je za stanje bezbednosti u južnoj srpskoj pokrajini, a samim tim i na administrativnoj liniji odgovoran Kfor u čijoj je nadležnosti da je obezbedi i spreči upade tih šumokradica.

"Pripadnici MUP-a, koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni su da sprovedu zakon na teritoriji cele Srbije i zaštite naš narod ma gde on živeo“, rekao je Vulin.

Na sastanku su, pored ministara Vulina i Stefanovića, prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, v.d. direktora policije Dragan Vasiljević i drugi visoki rukovodioci policije i vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.