Izvor: TangoSix.rs, 05.Dec.2022, 17:17

Vučić na vojnoj vežbi u Nikincima: Pegaz navodio Orlove na ciljeve, Utva započnije proizvodnju besposadnih letelica, naručili smo mnogo dronova-kamikaza, počinjemo i da ih pravimo

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“ danas je održana vojna vežba kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Akcenat vežbe je bila upotreba besposadnih sistema a viđena su i korišćena i druga savremena sredstva sa kojima raspolaže >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Vojska Srbije.
Na prikazu se moglo videti mnoštvo novih ali i postojećih adaptiranih proizvoda kompanije PR-DC koji nose ubojna sredstva.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)


Osim izviđačkih besposadnih letelica, mogle su se videti i besposadne letelice sa ubojnim sredstvima, kao i daljinski upravljiva besposadna platforma DUBP Mali Miloš (uključujući i novu varijantu).
– Videli smo kako deluju besposadne, bespilotne letelice, besposadne mašine, i robotizovane. Imali smo naravno i otkaza, videli ste nešto što nikada do sada niste mogli da vidite u našoj zemlji, gledali smo prvi put i Obada i Vrapca, i Pegaza koji je navodio naše Orlove koji su nepogrešivo pogađali svoje ciljeve, dakle više ne tučemo nasumice, sada možemo da gađamo noću, danju, veoma precizno – izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Govoreći o razvoju domaćih bespilotnih letelica Vučić je rekao da se to radi u saradnji sa privatnim sektorom, dakle sa više kompanija, ali i da, kako je rekao ‘‘naš VTI izlazi sa novim rešenjima kao i TOC‘‘. Predsednik Srbije je ozrazio nadu i da će se određeni tip besposadnih letelica praviti u serijskoj proizvodnji u Utvi, kako je izjavio, ‚‘‘već od aprila.‘‘
– Naručili smo mnogo dronova-kamikaza, sad počinjemo i da ih pravimo, i verujem da ćemo i sa privatnim sektorom, dakle i sa EdePro i PR-DC i ostalima, ukoliko se sve to utegne, popravi, onda da napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku – rekao je predsednik nakon održane vežbe
U daljoj analizi viđenog, Vučić je rekao da smo videli naše mogućnosti i sposobnosti, koliko toga još moramo da radimo, šta još moramo da učinimo, da se rat izmenio, da su dronovi veoma teški za pogađanje.
– Nego da je nama došlo ono što je trebalo, nebismo imali probema sa tim, ali nije došlo – primetio je predsednik na šta je pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović imao komentar da je za dronove tu PASARS.
– Za PASARS sam molio 8-9 godina da uđe u naoružanje. Sad se tek vidi koliko je veliko pojačanje za Vojsku Srbije. Strašno oruđe, i protivoklopno, protivvazduhoplovno, a i protivpešadijsko – jezivo oruđe za neprijatelja, za nas fantastično – zaključio je Vučić.

The post Vučić na vojnoj vežbi u Nikincima: Pegaz navodio Orlove na ciljeve, Utva započnije proizvodnju besposadnih letelica, naručili smo mnogo dronova-kamikaza, počinjemo i da ih pravimo appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

VAŽNO JE DA NAŠU SRBIJU MOŽEMO DA ZAŠTITIMO I SAČUVAMO Vučić: Naručili smo mnogo dronova kamikaza

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Dec.2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu sposobnosti kopnenih i vazduhoplovnih besposadnih platformi u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima. Predsednik se oglasio na svom Instagram profilu i istakao da će naša zemlja pokušavati da razvija...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.